Komentari (188)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Tako je kardinale, pohapsiti ove prikaze! Ako je ovo gradjanska kultura i umjetnost ja ostajem zauvijek seljak !
zauvjek i ja!!
i ja....e ako ce nas golotinja emancipovat ja sam daleko od te civilizacije
PRIKAŽI ODGOVORE (14)
sloboda govora nije sloboda vrijedjanja i ponizavanja bilo koga! Isto kao sa Carlijem, i jedni i drugi koriste "umjetnost" da bi vrijedjali. Jadno.
...umjetnost nosi poruku. koju glupi ne vide, a zli je zloupotrebljavaju. na radost glupih i na štetu umnih.
ti mi se nemoj kaciti na komentar, imam alergiju na tebe
PRIKAŽI ODGOVORE (15)
Jeste jeste, malo po malo, kultura glumci qurci palci, navikavaju our brejn sistem da to ne vidi kao nikakvu hampu, pa bi mi mogli i oni da glume malo ili neki bosanski charlie hebbdo da nacrta poslanika s.a.v.s. pa bi se onda čudili da dođe kakav brat s pantolicama i napravi sranje....de budite normalni i DAJTE NAM NORMALNE PREDSTAVE da usvojimo malo kulture vidite kakav nam mentalitet..... sve neki neshvaćeni umjetnici hebo majku, puna nam ih bosna a meni njih pun qurac!
De ba seljak, nisi nikad bio u pozoristu a ti eto znas sta je "normalna" predstava. Samim tim sto si rekao vidi se da nemas veze o umjetnosti.
@Uchelo Eto ti znaš hinjo! Izvinjavam se "umjetniče" ti znaš gdje sam ja bio, gdje nisam?!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Šta kardinal ima krojiti politiku u ovoj čaršiji? Dok se Husein ef- Kavazović ne oglasi, nema prepreka za gledanje ove predstave, osim uobičajenih ibadetskih aktivnosti (ako pada pravo u akšam i sl.).
Da li je iko od ovih sto kritikuju predstavu procitao scenarij ili gledao predstavu pa da zna sta tacno ne valja ovdje. Mislim stvarno pitam jer ja samo cujem da ne valja i da vrijedja ali niko ne govori o konkretnom tekstu ili djelu.
Svaka čast kardinalu Vinku Puljiću. Zar je samo on jedan koji treba da brani dostojanstvo čovjeka?! Gdje su ostali?
...puljke jedino što brani je dogma.
Šta kardinal ima krojiti politiku u ovoj čaršiji? Dok se Husein ef- Kavazović ne oglasi, nema prepreka za gledanje ove predstave, osim uobičajenih ibadetskih aktivnosti (ako pada pravo u akšam i sl.).
fuj... odvratno... ovo treba spalit pa gasit benzinom
Hocete demokratiju slobodu vjere, onda mora da postoji isto i sa slobodom govora, ovi Bosanci i dalje ne kontaju...
šta će oni kontat, navikli na seosku umjetnost iz doba komunizma
Klix uistinu nije medium za transport kompleksnih misli. Vjernici su svaki put oni koji su najviše i najintenzivnije uvrijeđeni. Svaku kap kritike osjećaju kao grđenje duhovnog anusa nekim trnovitim debelim kocem. A po pravilu i istorijski se najviše međusobno vrijeđaju.
polizi ti anus gospodinu puljicu i haj lagano do kladionice..
@SultanFatih Zašto ja, pa ti se slažeš s njim, ti njegov topli teistički brate.
ali ovo je obična predstava o čemu god da se radi u njoj ipak je samo pozorišna predstava. ovi koji se bune izgleda da su još u homo erectus fazi.
ovu pokrivenu sto bruka vjeru nasutati nogama
Aferim Kardinale!
J.t, neko ko posmatra sa strane bi mogao zaključiti kako ovdje žive najveći vjernici na svijetu!
ovdje žive najveći pajseri na svijetu.
Bravo za Puljica! Kao sto ne dam da mi se neko ismijava sa roditeljima, isto ne dam ni za vjeru, kulturu i historiju! Sto neko rece, ako je ovo kultura, bolje je ostati seljak cijeli zivot !
...osim roditelja, sve drugo što si nabrojao izdat će te, neš ni znat...
@commiemarshhal da li ce me izdati ili nece je apsolutno nebitno u kontekstu u kom se govori.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Ovi umjetnički tukmezi imaju veze jedino sa prostaklukom i nekulturom u pozErištu! Da su išta obrazovani znali bi da je Isus a.s. koliko kršćanski toliko i muslimanski pa sa tim dolazimo do zaključka da su to jedino neobrazovane papčine željne pažnje!
Javlja se onaj ciji su prethodnici odobravali spaljivanje naucnika, zena optuzenih da su vjestice, vjesali neistomisljenike, silovali djecake, taslacili casne sestre i rjesavali se posljedica kopanjem istih u dvorista vjerskih objekata, oni koju naplacuju od sljedbenika sve zivo, ne placaju porez drzavi...spisak je beskonacan. Cccc tolika drama oko jedne predstave. Kome se svidja, pogledace. Kome se ne svidja, nece i tacka. Isto kao i kad je muzika u pitanju, film, fotografija, itd. Glupost.
Tek sad bih pozelio da vidim tu predstavu. Da nije bilo zabrane, sumnjam da bih za nju cuo. Moze se kardinalu zahvaliti na reklami.