Kultura
227

Tifin koncert kao borba za etičke i estetske vrijednosti

Piše: A. U.
Foto: F. K./Klix.ba
Mladen Vojičić Tifa (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Sarajevska rock legenda, Mladen Vojičić Tifa, održat će na stadionu Grbavica, 6. jula od 21 sat, koncert kojim će obilježiti 33 godine svoje muzičke karijere.

Organizatori navode kako ovo nije samo rock koncert, već i borba za etičke i estetske vrijednosti rock and rolla, ovog grada i ove zemlje.

"Nema neke velike priče, 33 godine su prošle kako sam snimio svoju prvu pjesmu u studiju u ulici Danijela Ozme, nakon čega sam sa Goranom Bregovićem snimio album za koji ni dan danas ne znam kako se zove. Neki ga zovu 'Lipe cvatu', neki 'Kosovska djevojka', a neki 'Bijelo dugme', ali to nije bitno. Bitno je da se odužim fanovima koji me prate 33 godine", rekao je Tifa i zahvalio producentu i većinskom autoru njegovog novog albuma Goranu Pršiću Masnom i ekipi koja je učestvovala u snimanju albuma.

Tifa se osvrnuo i na aktuelnu situaciju u vezi sa muzikom i kulturom u našoj zemlji, što ga je, kako kaže, natjeralo da nakon 13 godina diskografske pauze snimi novi album, jer "još ima šta da kaže".

Svojim fanovima je poručio da mogu da "očekuju ludilo", jer, kako kaže, nije čovjek koji voli da kalkuliše, već radi po refleksu. "Molim Boga da ne bude kiše, ali i ako je bude, šta ima veze", kaže Tifa.

"Planirano je da izađemo u 21 sat i svirat ćemo negdje do ponoći. Repertoar će obuhvatati sve ono iz perioda Bijelog dugmeta, Vatrenog poljupca, Divljih jagoda, moje samostalne karijere i svih 10 pjesama koje se nalaze na novom albumu", izjavio je Tifa za Klix.ba.

Ulaznice za koncert koštaju 15 KM za teren i 20 KM za sjevernu tribinu.