Komentari (12)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Trojstvo, odnosno Sveto trojstvo je kršćanski \"nauk\" koji drži da je Bog jedno biće koje postoji kao jedinstvo tri osobe: Oca, Sina (Isusa Krista) i Svetog Duha. Iako se kršćanstvo smatra monoteističnom religijom, kršćani vjeruju da se Bog pojavljuje u tri oblika, koje nazivaju: * Bog Otac * Bog Sin * Sveti Duh Koncept je službeno ustanovljen ekumenskom koncilu godine 325. u Nikeji kada se Sveto Trojstvo definira kroz tri različite Božje osobe (hipostaze), koje imaju istu duhovnu supstancu i zajedno tvore jednog Boga. Dio kršćanskih zajednica odbacuje koncept Trojstva. )) - Joj izmislili \"koncept trojstva\" mimo Isusa Hrista, a KUNU SE U NJEGA??!! Hrišćanstvo, a posebno pravoslavlje i katoličanstvo NE POŠTUJU Isusa Hrista, jer Isus NIJE PROPOVIJEDAO nikakvo \"TROJSTVO\". pravoslavci I katolici su đavoljeve sluge!!!
samo za mihaelu: bas o tome i govorim - religija je nesto sto se, ako smo dobronamjerni, moze nazvati djecjom bolesti duha. Kao sto imamo djecije bolesti tijela (ospice, zausnjaci itd.), tako imamo i djecije bolesti duha (religija, fasizam, nacionalizam itd.). I tu samo dobar psihijatar pomaze. Mislim, ne meni, nego takvima kao ti. Ja sam svoju \"religiju\" prelezao. Uvreda sa moje strane nije bilo, samo napomena \"redakciji\" da malo pazi gdje sta stavlja, jer religija, cak i kad je religiozni koncert u pitanju, nije kultura. Al\' bojim se da ti to ne mozes shvatit...
\"presvetog trojstva\" cista izmisljotina iz treceg stoljeca
pedofil
I ovaj je isti kao i Ceric, samo malo umiveniji. Pomozi povratnike u RS, u Modricu, Derventu, Prnjavor, Banja Luku, umjesto sto pomazes skutore po zapadnoj Hercegovini.
Ovaj prethodni komentar odnosi se na xy i plopa
Nije ni cudo da nam je drzava u PM kada su ovakvi papci u njoj. Boze sacuvaj, zakloni i ocuvaj...
Zamisli , plop, kad bi Klemco udario moravac na novim orguljama. E to bi bila kultura.
drzi se ti klisa i kamena s ramena tarabo polupismena. \"Nakon Misnog slavlja uslijediti će svečani KONCERT u izvedbi Klemensa Schnorra, katedralnog orguljaša iz Freiburga.\"
@ plop: Tebi ocito treba jedan dobar psihijatar kada takve nebuloze izjavljujes. Ta naravno da ce biti u kulturi (a ti se dobro obrazuj za promjenu). I cemu toliko vrijedjanje? A valjda ti nije dobro pa ne znas sta pricas ili si toliko zatrovan mrznjom da te ona totalno zasljepljuje... Bilo kako bilo, ucini nesto dobro za sebe i idi lijeci se. Uspjesno ozdravljenje ti zelim :-)
dobro si primijetio.a mozes mislit, valja ba dotjerat sedam tona iz blajburga.doro hajd.vinko ih postrco i hajmo dalje. sviraj.
I zasto je to sad u rubrici \"kultura\"? To moze biti u rubrici \"religija\", \"psihicke bolesti\", \"kamuflirano divljastvo\", \"lose pocelo, pa krenulo nagore\" itd, al\' nikako u kulturi...