Kultura
177

Supruge ambasadora danas prodavale karte za Zimski bazar

Piše: L. Č.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ovogodišnji, četvrti po redu Zimski bazar bit će održan u subotu, 6. decembra, u sarajevskoj Skenderiji, a danas je u glavnom gradu naše zemlje počela i prodaja ulaznica.

Ulaznice za diplomatski Zimski bazar danas na Trgu djece Sarajeva prodaju Sally Barth, supruga direktora USAID-a Davida Bartha, Mariette Kraak, supruga holandskog ambasadora, te Nora Schiller, supruga švedskog ambasadora. Njih tri čine organizacijski komitet ovogodišnjeg Zimskog bazara koji okuplja 31 ambasadu i brojne međunarodne organizacije.

Ovo je četvrti po redu, a kako organizatori najavljuju, i najveći Zimski bazar do sada, koji će na više od 150 stolova posjetiteljima ponuditi široki asortiman proizvoda: hrane, pića, različitih rukotvorina... Njegova je misija humanitarne prirode, a ove godine se održava sa ciljem prikupljanja novca za djecu sa poteškoćama u razvoju, djecu sa invaliditetom i djecu bez roditeljskog staranja. Jedan dio prihoda ide za pomoć obnovi doma za djecu u Maglaju, koji je stradao u poplavama, izgradnju doma za nezbrinutu djecu u Mostaru, te pomoć za siromašnu djecu koja nemaju mogućnost za školovanje.

Na Zimskom bazaru će se održati i velika aukcija na kojoj će posjetitelji imati priliku osvojiti potpisani dres bh. reprezentativca Edina Džeke, kao i potpisani dres nogometaša Karima Benzeme. Na aukciji će se moći osvojiti i besplatan put u Egipat (šest noći, sedam dana, puni pansion i plaćen prevoz), a na tombolama i igrama na sreću posjetitelji će imati priliku osvojiti ulaznice za spa tretmane, obroke u restoranima, umjetnička djela...

"Želimo da dođete osjetiti različite okuse. Sve ambasade će biti u prilici da ponude brojne stvari i zaista bismo voljeli da dođete i to podijelite s nama", poručila je Sally Barth, supruga Davida Bartha.

Ulaznice za Zimski bazar danas možete nabaviti na štandu na Trgu djece Sarajeva po cijeni od 3 KM i 5KM, a u narednim danima ćete ih moći kupiti na platou Skenderije.