Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od Vucic Aleksandra je pravi otac Albanac Fahri Musliu, novinar koji je radio sa njegovom mamom. Proguglajte koliko su si slicni.
Jarane izgleda da si upravu, sad sam pogledao hahaha
To je rečeno i u posljednjem dokumentarcu o njemu.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Hocete li nama vratiti sto ste opljackali u toku rata?
Nećemo. Vratićemo Turcima i Austrougrima ako nešto potražuju svoje.
Slika je predobra
Za “novinare” KLIXA slika se zove "Odmor bašibozuka". Nije u pitanju neki brkati Arnautin kojeg je umetnik pronašao u Minhenu i doveo u svoj atelje, već mu je pozirao u odabranom kostimu izvesni gospodin Vanger, akrobata po zanatu, Paja ga je fotografisao kostimiranog u svom minhenskom ateljeu (između 1884. i 1889), a sasvim je izvesno da je on poslužio kao model za likove na više Pajinih slika iz tog perioda.
Znam da ima austrijsko prezime Wagner ali Vanger nikad cuo.
Evo druze sad cuo i za Vanger … tako ga navodi sam autor Paja Jovanovic u svojim memoarima “gospodin Vanger” a realno mislim da je on bolje znao i od tebe i od mene o kome se radi jer ga je on angazovao.
Bašibozuci su sve bili, samo ne i ratnici. Uglavnom su ih činili tadašnji Albanci, Čerkezi i Kurdi. Njihov sistem je bio napadaj tamo gde nema zaštite civila, pa beži. Počinili su mnogo zla nad srpskim civilima, a bežali su od iole ozbiljnije vojske kada ih pojuri. Turci su ih koristili upravo za zastrašivanje običnog čoveka, naroda, a tamo gde su imali svoj interes. Da oteraju ljude sa nekog prostora i slično. A Pajina umetnost kao slikara sa ovih prostora je neprevaziđena!
Suknja kao u Vrece...i ratnik je imao stila :)
Ovako se osjecaju svi nasi ratnici dok odmaraju uz nargilu...i onda neko pita odakle, donijeli je osvajaci arnauti :)
Jaro sjedi,cucla nargilu...opusteno
E da niste pokrali sve što je bilo vrijedno pa sad sukcesijom vraćate odpad pomislio bi čovjek kako je Vučko pravi državnik, rodoljub i patriota. Ovako...mufljuz kao i naš Laktašenko. Doduše naš Laktašenko ima žicu za ikonografsku umjetnost, nije šala.
Srbija ulaze u kulturu. Oni se ponose svojom kulturom. Sta bi to Bosnjak znao sta je kultura, misli da se to jede. Zato je Bosnjaku smijesno kada Srbija daje ovolike pare za jednu sliku. Bosnjak ne zna nabrojati pet bosanskih kraljeva, pet bosanskih slikara, pet bosanskih umjetnika. Zato je Bosnjak gdje jeste.
Djedovina nema cijenu...kupuj 🤣🤣🤣
Jeste moćna slika
zar nisu Dule i Aki ovo kupili...... 😅
Ovo je baš dobra inicijativa. Mi da imamo državnost, vratili bi povelju Kulina bana
Kako albanski ratnik iz 19og vijeka 😂 Albanija nastala 1912. 😂
Kakva super ideja za izvlacenje novca gradjana u privatne dzepove istih ovih koji propagiraju naciju a koji vec u svojim kolekcijama imaju svot no nacionalno blago...