Učestvujte u projektu
59

SARTR snima dokumentarni film o "Ay Carmeli" i poziva publiku da pošalje snimke s izvođenja predstave

L. K.
Foto: Dženat Dreković
Foto: Dženat Dreković
U cilju kreiranja arhive i prikupljanja materijala za dokumentarni film o predstavi "Ay Carmela", Sarajevski ratni teatar (SARTR) poziva sve one koji su snimili video ili fotografije izvedbe ovog pozorišnog komada da ih pošalju na njihovu adresu.
SARTR ove godine slavi tri decenije postojanja, a u sklopu proslave ovog važnog jubileja planira snimiti dokumentarni film o svojoj najizvođenijoj i najdugovječnijoj predstavi "Ay Carmela".

Ovo ostvarenje potpisat će autori Selma Alispahić i Jasenko Pašić, glumci koji su zajedno sa pokojnim Draganom Jovičićem igrali uloge u pozorišnom komadu koji je obilježio historiju bh. teatra.

Snimke predstave možete poslati na [email protected].

"Ay, Carmela" je više puta je obišla Bosnu i Hercegovinu, a veliki broj igranja imala je na gostovanjima (Hrvatska, Italija, Švedska, Češka, Slovenija, Srbija, Makedonija, Austrija, Crna Gora, Francuska i Velika Britanija).

"Film je o životu predstave, život je u prvom planu. Jer nijedna predstava nije imala tako bogat život u regiji i van nje", rekli su autori.

Predstava je posljednji put izvedena 2020., nedugo prije smrti sjajnog glumca Dragana Jovičića, koji je preminuo koncem te iste godine. Trenutno je dostupna na platformi YouTube.