Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa dobro i mien kampf je digitaliziran i dostupan fasistickim narastajima u pc i srbiji a sto se tice andrica on je bio redovan na kahvi kod adolfa
pardon mein
Konzervativni citalac mog' tipa voli da okrece stranice...
Gdje se može nabaviti ovo digitalno izdanje?
Na Drini Cuprija u digitalnom izdanju. Predstavljeno kao nekakav veliki poduhvat. To nije poduhvat, to je sramota u danasnje vrijeme. Zar se nije mogla digitalizovati cijela zaostavstina. Za svaku jebenu sitnicu traze se donacije. Da nam stranci plate da digitalizujemo naseg jedinog nobelovca, koji je uzgred receno nagradu (novac) poklonio bibliotekama u BiH. Jedan student ce skenirati sve sto je Ivo napisao za jedan mjesec dana laganog rada.
Meni nije jasna vasa bosnjacka teznja za prisvajanjem Andrica ili Selimovica? Neosporno je da su obojica sa prostora BiH, ali prosvojiti ih sebi? To sto su pisali nikako ne spada pod bosnjacku knjizevnost. Kako bi neko ko je pisao da su muslimani loj i pokvareni bio bosnjacki nobelovac? A drugi je rekao da je Srbin muslimanske vjere i da vodi porijeklo od Petrovica iz okoline Bilece? Nijedan nije rekao da pise ikakav bosanski jezik vec srpski. Zar vam nije dovoljna njihova knjizevnost da i smao procjenite da su obojica bili sve samo ne bosanski knjizevnici?
Bosnjaci Andrica prisvojili sebi? Bosnjacka knjizevnost? Bosnjacki nobelovac? Ko je to rekao ?Sinko popije li se kad?
Svaka čast na ovome ipak je ovo djelo velikog nobelovca Andrića
Chris Bennet i James Lyon pokradose sve vrijedne stvari, a pod krinkom digitalizacije,ovaj uradak ce oni sada prodavati narodu, a u biblioteku niko nece uci, americka posla...
Ivo Andrić: Veliki pisac i mali čovek.
ako ti to kažeš, mora da je tako. bajdvej, jesi li iz karlovca kad se tako zoveš?
grabrik Lijepo receno...
Nisam nikada uspio procitati je do kraja,zapravo dosta domacih,ukljucujuci i "Dervis i smrt".Moracu kad tad,ovakva djela trebaju biti procitana.