Veliki uspjeh ekipe
169

Rijad Gvozden održao premijeru predstave "Haustor", najavio dalje projekte

L.K.
Predstava "Haustor" govori o našoj svakodnevnici te na komičan način progovora o problemima koje stanari imaju u svom haustoru. Polaznici škole glume su je izveli jučer u Centru za kulturu i mlade u ulici Jelića pod vodstvom bh. glumca Rijada Gvozdena.

"Najmlađa glumica predstave je petogodišnja Hana Dedić, a najstariji glumac Adnan Gobeljić koji ima 22 godine. U predstavi osim njih igraju i Hana Mirvić, Hena Alić, Laura Petrović, Mia Goljanin, Adna Prolaz, Mia Kusmok, Iris Pašić, Ajra Ahmedspahić, Nedim Agović i Sara Šahinović", nabraja Gvozden.

Za predstavu se tražila karta više, a publika je dugotrajnim aplauzom na kraju izvođenja pokazala koliko su uživali u igri mladih talentovanih tinejdžera i djece.

"Izuzetno mi je drago da sam imao priliku raditi sa ovako divnom i talentovanom mladom ekipom. Sretan sam da je njihova premijera prošla i bolje nego što su očekivali. Sve one koji nisu mogli naći mjesto na premijeri pozivam da nam se pridruže na prvoj reprizi koju ćemo naknadno zakazati", dodaje Gvozden.

Na koncu nam kaže kako trenutno radi na filmu sa Jasmilom Žbanić, te da ga na jesen očekuje snimanje još jednog domaćeg dugometražnog filma u kojem igra jednu od glavnih uloga, a čiju režiju potpisuje jedan od nagrađivanih bh. reditelja.