Veliki interes
24

Reprizno izvođenje predstave "Lakonoga u čarobnoj šumi" u sarajevskom BKC-u

Klix.ba
Zbog velikog interesa publike za predstavu "Lakonoga u čarobnoj šumi" koja je premijerno izvedena u aprilu u do posljednjeg mjesta ispunjenoj dvorani Bosanskog kulturnog centra Sarajevo organizovano je reprizno izvođenje za sve najmlađe sugrađane koji nisu bili u prilici pogledati predstavu.

Predstava "Lakonoga u čarobnoj šumi" rađena je prema tekstu "Stonoga i prijatelji" Fahrudina Kučuka, a bit će izvedena u BKC-u Sarajevu u subotu, 19. maja, u 18 sati.

Predstavu je režirao i adaptirao Riad Ljutović. Glumci u ovoj muzičkoj basni su Andrea Aković u ulozi Lakonoge, Armin Omerović je Lisac Dugonja i mladi Filip Radovanović, pauk Pepe.

Izbor muzike, koreografiju, kostimografiju i scenografiju potpisuje Riad Ljutović. Grafički dizajn, ilustracije i likovno oblikovanje predstave, Sanela Husić –Musabašić. Majstor tona je Slađan Vujić, a majstor svjetla Moamer Šaković.

Predstava se organizuje u koprodukciji Udruženja "FANI" i Javne ustanove Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo. Producenti su Fahrudin Kučuk i Edin Kukavica.

Ulaznice za predstavu po cijeni od 5 KM možete kupiti na blagajni BKC-a ili putem sistema kupikartu.ba.

Iako je predstava primarno namijenjena za predškolski i školski uzrast, glumci ističu da će ovo biti poučna predstava ne samo za djecu nego i za odrasle, jer će roditelji zajedno s djecom učiti o određenim stvarima. Predstava nosi poruku o značaju prijateljstva, te da su to vrijednosti koje djeca trebaju učiti od malih nogu. U pitanju je poučna priča kroz koju se na zabavan način provlače upozorenja koja su bitna za djecu.

"Najvažnija poruka koju nosimo je o značaju prijateljstva. Moramo kroz čitav život imati prave drugare, prave prijatelje. To su vrijednosti koje trebamo učiti djecu već od malih nogu. I skrenuti pažnju na neke probleme, kao što su da djecu ne smijemo puštati same među nepoznate osobe, ili u nepoznate dijelove grada. Čarobna šuma predstavlja taj grad, odnosno sve opasnosti kojim djeca mogu biti izložena svakim danom", kaže reditelj Riad Ljutović.