Kultura
0

"Red letenja" od četvrtka u Dvorani Općine Novi Grad

Sarajevo-x.com
Publika u Dvorani Općine Novi Grad od četvrtka, 22. decembra, će u terminima od 18 i 20.15 sati biti u prilici da pogleda jedan od najboljih trilera godine "Red letenja" u kojem je naslovnu ulogu ostvarila Jodie Foster.

Nakon filma Panic Room, Oskarom nagrađena glumica Jodie Foster ponovo je stavljena u ulogu samohrane majke i situaciju spašavanja svoje kćeri, nestale na pomalo misteriozan način.

Na ponoćnom letu Berlin-New York, na visini od 40.000 stopa, Kyle Pratt (Jodie Foster) suočena je sa svojom najgorom noćnom morom, nestankom kćeri Julije (Marlene Lawston) koja se ukrcala zajedno s njom na avion te nestala bez ikakvog objašnjenja.

Već pogođena neočekivanom smrću muža, Kyle se bori dokazati nevjernim putnicima i članovima posade svoj zdravi razum, ali sve to još više uzdrmava “tlo” pod njenim nogama…

Do sada je publika u Dvorani Općine Novi Grad imala priliku pogledati filmove Dobro uštimani mrtvaci reditelja Benjamina Filipovića i Go West u režiji Ahmeda Imamovića, te film King Kong.

Od početka redovnih kino projekcija u Dvorani Općine Novi Grad, naravno, nisu bili zapostavljeni ni najmlađi stanovnici ove općine koji su vikendom imali priliku gledati filmove Čovjek pelikan i Wallace i Gromit.

Od narednog vikenda mališani će u Dvorani Općine Novi Grad u terminu od 11 sati moći zajedno sa svojim roditeljima, kao i do sada, po veoma pristupačnoj cijeni od 1 KM, vidjeti film Slonkova avantura, koji je oduševio publiku Dječijeg programa na proteklom, 11. Sarajevo Film Festivalu.