Knjižara Šahinpašić
0

Promocija knjiga Emira Imamovića i Vedrane Seksan

FENA
Magazin "Gracija " izdavač je dviju knjiga koje će večeras biti promovirane u prostoru knjižare Šahinpašić.

Riječ je o knjizi Emira Imamovića "Tajna doline piramida", koju je svojevremeno objavio zagrebački Algoritam te knjizi kolumni Vedrane Seksan "Seksan&grad".

"Tajna doline piramida" je druga knjiga bosanskohercegovačkog novinara i pisca Emira Imamovića u kojoj tematizira traganje za bosanskim piramidama u Visokom. Imamović, na sebi svojstven način, opisujući traganje za fantomskim piramidama, donosi sliku postratnog gradića koji je još opterećen ratnim traumama, gdje polovica stanovništva živi od mirovina i ratnih invalidnina, a druga polovica od sportskih kladionica i povremenih poslova. Priča o bosanskim piramidama, koja je temeljena na stvarnim događajima iz ljeta 2006. godine, samo je paradigma za traženje sreće i prosperiteta nesretnih stanovnika Visokog, čiji su ekonomski i socijalni životi određeni ratom, i čiju depresivnu sudbinu Imamović pokazuje kroz niz duhovitih i satirčnih situacija."

Vedrana Seksan u svojim se kolumnama bavi onim što nazivamo svakodnevni život, iz ženskog ugla i to iz ugla žene, majke, novinarke, glumice.

Večerašnja promocija zamišljena je kao razgovor u kojem će Vedrana Seksan razgovarati s Emirom Imamovićem o njegovoj knjizi i obratno.