"Nešto više 5"
0

Prodajna izložba radova mladih s umanjenim sposobnostima

FENA
Kompanija UNITIC domaćin je prodajne izložbe unikatnih radova mladih s umanjenim sposobnostima NVO "Svjetlo" koja će pod nazivom "Nešto više 5" biti postavljena od 1. do 4. decembra u zgradi UNITIC-a u Sarajevu.

Prodajnu izložbu "Nešto više 5", uz podršku UNITIC-a, NVO altruista "Svjetlo" organizira tradicionalno već petu godinu u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i Međunarodnog dana volontera.

U saopćenju NVO "Svjetlo" navodi se da će izložba biti postavljena od 1. do 5. decembra od 10 do 18 sati u prizemlju zgrade UNITIC-a (ul. Fra Anđela Zvizdovića br.1).

Otvorenje izložbe "Nešto više 5" planirano je za 1. decembar u 13 sati. Na toj svečanosti bit će prvi put proglašeni najbolji sportaši NVO altruista "Svjetlo" za 2009.

Naklada "Zoro" usmjerit će u Fond "ArT LiNe" radionice 20 posto novca od knjiga koje se budu prodavale za vrijeme trajanja izložbe "Nešto više 5".

Namjera organizatora je tom izložbom skrenuti pažnju javnosti na postojanje i položaj osoba s umanjenim sposobnostima, promovirati ljudska prava, potrebu uklanjanja svih oblika diskriminicije, potreba uključenosti osoba s umanjenim sposobnostima u život zajednice i promovirati volonterizam kao značajan kohezioni faktor zajednice.

Polaznici kreativne radionice "ArT LiNe" maštom i radom stvorili su mnoštvo unikatnih proizvoda (keramički proizvodi, slike na staklu, ukrasne šoljice, svilene marame, ukrasni ramovi, svijećnjaci, kutijice za nakit, čestitke, ručno bojane figure) prigodnih za darivanje dragim osobama.

Prihod od prodaje radova nastalih u radionici "ArT LiNe" bit će usmjereni za nagradu polaznicima i kupovinu materijala radi kontinuiranog rada kreativne radionice koja pruža priliku mladima da steknu nova znanja i vještine i korisno provode slobodno vrijeme.