Kultura
0

Pridružite se "Klubu prijatelja SARTR-a"

Sarajevo-x.com
Sarajevski ratni teatar pokreće projekat osnivanja udruženja "Klub prijatelja SARTR-a" koje će okupiti ljude različitih godina, porijekla i društvenog statusa sa strastvenim interesom za teatar i željom da promovišu trenutnu umjetničku poziciju SARTR-a.

Partneri se žele motivisati da kroz ovaj klub osmisle oblike svoje promotivne i reklamne kampanje koristeći postojeće umjetničke potencijale.

Postoje dvije moguće forme članstva za firme koje podržavaju SARTR kojima je godišnja članarina 1.000 ili 2.000 KM, u zavisnosti od usluga, te za prijatelje SARTR-a (fizičkim licima godišnja članarina je 100 KM, a penzionerima, studentima, hendikepiranim osobama, nezaposlenim i učenicima članarina je reducirana na 60 KM).

Usluge koje pritom dobijaju su: primanje mjesečnih programa, učešće u događajima, besplatno gledanje predstava, učešće u posebnim događajima SARTR-a, rezervacija karata za dvije premijere, bar jednom godišnje: posebne večeri kulture/ekonomije/politike/medija ili tura iza scene i posebno putovanje u vezi sa gostovanjem predstave ansambla

U redovnim intervalima "Prijatelji SARTR-a" pozivaju članove i goste na posebna dešavanja i privatne predstave SARTR-a. Dodatno, članovi i njihovi gosti se susreću na povremenim susretima sa ansamblom - probama, učestvovanju u radionicama i diskusijama sa režiserima i drugo. Posjete probama, diskutantske radionice i umjetničke diskusije se redovno organizuju.

Članovi "Kluba" mogu postati sva fizička i pravna lica koja uživaju u teatru i koja ga podržavaju, poručuju iz SARTR-a.