Tuzla
0

Premijera predstave "Jel´ tražite sobu"

FENA
U Narodnom pozorištu Tuzla danas je održana pres-konferencija na kojoj je bilo riječi o premijernom izvođenju predstave "Jel´ tražite sobu", autorskog projekta Melihe Fakić. Bilo je riječi i o početku rada na novom projektu Narodnog pozorišta, "Let iznad kukavičjeg gnijezda" Dejla Vasermana u režiji Selme Spahić.

"Jel’ tražite sobu" drugi je autorski projekat priznate tuzlanske glumice Melihe Fakić čija će premijera biti izvedena sutra, na autoričin rođendan, na sceni Narodnog pozorišta Tuzla.

Nakon predstave "Vidi, vidi ko je došo..." koja se na sceni tuzlanskog narodnog pozorišta igrala devedesetih godina, nastao je tragikomični tekst koji govori o malim, običnim ljudima.

Tekst je nastao na godišnjem odmoru u augustu prošle godine, a na njegovoj adaptaciji radilo se proteklih mjesec dana.

U predstavi Meliha Fakić igra ulogu teta Dike, a njen mlađi kolega Siniša Udovičić tumači ulogu njenog podstanara Zlatana Rušidbegovića.

Premijera predstave je sutra, 4. februara od 19.30. Prva i druga repriza 5. i 6. februara u istom terminu.

Petog februara u Narodnom pozorištu Tuzla počinju probe prve predstave u ovoj godini za "Let iznad kukavičjeg gnijezda".

Režiju ove predstave potpisuje mlada sarajevska rediteljica Selma Spahić koja iza sebe ima dosta predstava, ali i nagrada za režiju.

U predstavi igraju četiri gostujuća i 11 stalnih glumaca tuzlanskog narodnog pozorišta.

Premijera predstave "Let iznad kukavičjeg gnijezda" planirana je za 27. mart tako da će ova predstava, kao i svi drugi ovogodišnji projekti, nositi pečat 60 godina od osnivanja i rada Narodnog pozorišta Tuzla.

Na dan osnivanja pozorišta u Tuzli, 30. marta bit će upriličena svečana akademija koja će okupiti sve osobr relevantne za rad i opstojnost Narodnog pozorišta u Tuzli.