Čitluk
0

Predstavljena knjiga "Međugorje-mala enciklopedija"

FENA
U Galeriji fra Didaka Buntića u Čitluku predstavljena je knjiga Ljubice Benović "Međugorje - mala enciklopedija" o kojoj su govorili fra Tomislav Pervan i prof. Krešimir Šego.

"Mala enciklopedija je velika po tome jer je poruka Međugorja prenesena u svijet. Ona donosi temeljne podatke o Međugorju s kojima se svaki hodočasnik susreće. U ovome djelu autorica ide u dubinu i širinu povijesti Međugorja. Knjiga je izvrstan vodič u kojemu je integrirana povijest, ljudi, vjera i kultura ovoga kraja", kazao je međugorski svećenik fra Tomislav Pervan.

Govoreći o knjizi, Šego je kazao kako je autorica navela sve činjenice o ukazanju, ne upuštajući se u vrednovanje te sve složila u kratke natuknice iz kojih svako može slagati svoju sliku Međugorja i onoga što znači današnjem svijetu.

"U tom je knjiga posebna i neobična premda je o istoj temi napisano od domaćih i stranih autora mnoštvo knjiga, monografija, analiza, svjedočenja i različitih istraživanja. U jednu riječ, Međugorje - mala enciklopedija po svom tekstualno likovnom sadržaju jest djelo koje i znalcima, ali i onima koji se prvi put susreću s temom, pruža iznimno zadovoljstvo čitanja i gledanja", dodao je Šego.

U muzičkom dijelu programa nastupila je učenica Osnovne glazbene škole "Brotnjo" Marinela Dugandžić.