Komentari (280)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Zar morate i pozoriste poganiti svojim raspravama, j*bao vas otac ludi?
@yksnird Teuta je vladala u trecem vijeku prije nove ere sto ce reci da i Albanci i ti budalite.
@yksnird zasnivaju oni mudo marjanovo.. zasnivaj historiju na svome ocu i djedu.. dalje ti ne treba.. ako budes iso dalje.. zasnivat ces je na majmunima.. a to nebi volio.. zar ne? :D
PRIKAŽI ODGOVORE (25)
Imao sam priliku da gledam njene predstave koje je igrala i režirala za Tuzlanske srednjoškolce. Mnogo energije i teatarskog znanja pokazuje na sceni. Ivana je pozitivna priča BH teatra.
Kad ti skolski program i kurikulum kroje ljudi koji su pored skole prolazili samo na putu za kladionicu, onda imas ovo. Kao da prije 1991 nista nije postojalo. Gradascevica se ne izucava u skolama samo zato sto se usudio dignuti ustanak protiv okupatora koji su slucajno bili preci Erdogana. Eto, da se Erdogan ne bi naljutio, necemo o Turcima kao okupatorima. Katarine ima u udzbenicima, ali samo toliko koliko je dovoljno da se zakljuci da je bila bosnjakinja, par ekselans sto bi reko Izet.
Katarina, uz RKC, Franjevce i Ostoju je "najzasluznija" sto je unistena i okupirana srednjevjekovna Bosna.
Zena rodjena kao pripadnica Crkve Bosanske, udajom postaje katolicki fanatik, proganja pripadnike Crkve Bosanske, pa i svoju Kosaca porodicu, skoro izazvala gradjanski rat, Turcin vidi svoju sansu, ujahava u utvrde kojima su vrata otvorena, Katarina ostavlja djecu i bjezi iz Bosne u Rim, gdje u amanet Bosnu ostavlja ne rodjenoj djeci, nego stranoj crkvi.
Jeste bila Bosnjanka, medjutim osoba za neslavit. Jedino kome je valjala je privremeno katolickim fanaticima i inkvizitorima. Ali i njima privremeno, jer je izazvala gradjanski rat nakon kojeg Turci osvajaju Bosnu i donose Islam i Ortodoksizam (zovu ga i Pravoslavlje) na ove prostore.
Bravo kono.....
dobra pipi 😉
Kad je predstava u Sarajevu ?
kako bi joj noge digo i tamburo
@CIA Dara,Ceca,Stoja,Goca,Rialda,Ljuba,Mitar,Baja,Sandra,Era....
"Bosnjaci" kao domaci izdajnici bosanske srednjovjekovne drzave mogu da baštine samo sjećanje na sultane, paše, sultanije. Nikako na hrišćanske velikase koji su se zvali Vukan, Stjepan, Dragutin, Milan, Jelena, Katarina, Jerina itd... prepisano od nekoga
zaboravio si glavne velikase vrijedne spomena:milosevic,karadzic,mladic,prlic,coric,praljak.
@hemijaimatematika1 Hrvati I Srbi su primili Hrišćanstvo kao I ostali Slovenski narodi u to vreme. Inače Rimski emparor Konstantin je doneo Hriscanstvo Rimskom carstvu a rodjen je u Nišu. Islam je jedina religija čiji profit je bio ratnik I ubijao ljude a srbi I hrvati iz bosne su jedini sloveni koji su se poturčili i zato i samo ime "poturice".
"Bosnjaci" kao domaci izdajnici bosanske srednjovjekovne drzave mogu da baštine samo sjećanje na sultane, paše, sultanije. Nikako na hrišćanske velikase koji su se zvali Vukan, Stjepan, Dragutin, Milan, Jelena, Katarina, Jerina itd... prepisano od nekoga
Kao jedini muski nasljednik loze Nemanjica, Tvrtko se krunisao kao kralj Srba i Bosne u manastiru Mileseva nad grobom svetog Save. Istorijska cinjenica.
zaboravio si glavne velikase vrijedne spomena:milosevic,karadzic,mladic,prlic,coric,praljak.
@PrgaviKrajisnik povijesna cinjenica je da je prvi vladar srbije okrunjen od vatikana! Toliko o tome tko su bili srbi prije ovih pravoslavaca i serva danas!
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ivana je kraljica!
Lijepa bosanska kraljica i lijepe naše Tuzla i Bosna.
@ACP A da napises ❤Tuzla❤?
Ma sve dobro samo gdje će Milosavljevička glumit hrvatsku kraljicu.
potpuno je nebitno čijeg je plemenskog porijekla, nacije tad ionako nisu postojale.
@Vlastimirovici4 kad su servi postali Srbi ??
svaka cast djevojci i predstavi ali nema nista nazadnije u ljudskoj historiji od kraljeva i kraljica a vi se prepirete cija je kraljica oni su kraljevi i kraljice samo zato sto su izasli iz kraljicine pizde tek nakon sto procitate karl marxa shvatite kolike su to ublehe
bravo, al' dopola, pošto je marks tata svih ubleha.
zasto mislis da je marks ubleha
PRIKAŽI ODGOVORE (2)