Režija Jasmina Krpe
0

Predstava "Bilo jednom" u petak na sceni Narodnog pozorišta Mostar

L. R.
Foto: Press
Foto: Press
Na rasporedu Narodnog pozorišta u Mostaru u petak, 15. marta u 20 sati bit će odigrana predstava "Bilo jednom", autora i reditelja Jasmina Krpe, a prema tekstu Miloša Radovića.

U predstavi igraju Ajla Hamzić i Emir Sejfić.

"Nema veće snage od vremena i većeg manipulatora od života. životu koji nas uhvati na prepad, dok smo bili mlađi, pokaže nam stotine puteva, i prepusti vremenu. Mi onda lutamo tim putevima, nekada zalutamo, nekada se vratimo... Maštamo, probamo... Onda se jedno jutro ( a to se vjerujem, svakome dogodilo) nađemo pred nekim ogledalom i spoznamo šta nam je vrijeme neprimjetno napravilo", zapisao je o predstavi reditelj Jasmin Krpo.

Foto: Press
Foto: Press

"Pokušavamo naći onog davnog sebe u tom licu preko puta. Sjetimo se šta smo sve sanjali, planirali... Pitamo se jesmo li i gdje smo zalutali, je li moglo drugačije... Ovo je priča o tim snovima mladosti i mjestima gdje su nas život i vrijeme doveli... Ovo je naš pokušaj da budemo ogledalo u kojem ćete prepoznati nešto svoje i možda razmisliti malo o nekim bitnim 'malim' stvarima svog života. Ovo je pokušaj da se igramo i u toj igri dotaknemo i suza i smijeha i svijetlog i tamnog koje svako od nas u životu ima. Da li smo uspjeli, vrijeme će pokazati", dodao je Krpo.

Cijena ulaznice iznosi 10 KM, sa popustom za učenike, studente i penzionere 5 KM.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 10:30 do 14 sati, na dan igranja predstave od 10:30 do 14:00 sati, te od 18:00 do 20:00 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook ili Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar.