Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Biste ne znace nista, nego ih uvedite ih u skolski plan i program jer sumnjam da iko ko je rodjen nakon 2000te zna ko su njih dvojica
Dvojica naših velikana, puna podrška.
Jedan od tih velikana razgulio u ratu iz Bosne. PatriJota pravi.
Karahasan je institucija za Vešovića. Bez uvrede
Ne mogu Sarajlice bez Mome i Uzeira! .ebalo vas vise to multi-kulti! Doslo nam je glave! Guzne podrepine! Nijednom Bošnjaku ne smijete da postavite spomenik da vas neko ne bi prozvao islamistima! Uvijek morate dodati i nekog "Momu" da se ne morate pravdati. Počevši od Suade Dilberovic, preko Karahasana i.t.d.
Čestitam. 100% si u pravu
Nemam ništa protiv pokojnog Marka Vešovića ali lik i djela rahmetli Karahasana su nedostižna za većinu njegovih savremenika. Marko Vešović može biti istaknut i veličan po nekim Sarajevskim kuloarima istomišljenika, prije svega ideologije trojkaša, ali da mu se daju tolike počasti ma državnom nivou čista besmislica i manipulisanje da imenom u dnevnopolitičke svrhe...
u književnom smislu, sigurno da je rahmetli Karahasan značajnije ime, ali pokojni Vešović ja u ratu uradio za Sarajevo i BiH jako puno. i iz tog razloga mu dugujemo. svaka čast za prijedlog!
Svaka cast na prijedlogu! Naravno, ovo neka bude samo pocetak, izbacite kojekakve ublehase sto su ih ovi iz sda uvalili da nas indoktriniraju, a ubacite ove prave knjizevnike!!!
Marko je i za života zaslužio puno više. Hvala mu za sve!
Treba. Zaslužuju.
Kamo puste sreće da ova inicijativa prođe: Marko je sinonim za čojstvo!
Adi,postavi biste u svom dnevnom boravku,ova zemlja ima puno zaslužnijih ličnosti od ovih uvaženih pisaca
Podržavam!
Bolje bista ili biste nasim jaranima koji dadose zivot za BIH. Da su znali da se bore za bakirovo bogatstvo, covicev izborni, dodikovu recesiju...fatali bi se njemacke. Sebe necu spominjat.
sto pred predsjednistvo? pravimo inat spomenike srbima i hrvatima? koliko je carsija postovala vesovica da ga je na vjecni pocinak ispratila sacica ljudi. toliko.
Hoćemo spomenik Emeriku Blumu
👍👍👍👍👍
Pametnim biste prekoputa Predsjednistva, a budalama kabineti u predsjednistvu .
Svaki ozbiljan grad ima biste velikih pisaca, hajde nek smo se i mi sjetili neceg pametnog
po cemu su veliki? koliko su objavilia,gdje su objavili,koliki im je tiraz,zastupljenost u skolskim udzbenicima? zadji po gradovima bih 98% ljudi nikad culo za njih dvojicu.
@gooUser1678811820 vjerujem da nisi procitao nista vise od naslovnice novina cim pitas to sto pitas, i naravno da onda nisi cuo za njih, makar guglat nije tesko pa vidi ko su i sta su kad si vec neobrazovan