Kultura
0

Posjećenost "Bihaćkog ljeta“bila zadovoljavajuća

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Jedanaesti Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto 2009.", publici je pružio raznovrsne sadržaje i jako bogat program, rečeno je na danas održanoj pres-konferenciji na kojoj su novinarima prezentirani sumirani rezultati ovogodišnjeg festivala.

Kako je kazano, svi sadržaji ovogodišnjeg festivala, njih 21, među kojima i 12 pozorišnih predstava, popraćeni su jako dobro, a za neke od njih tražila se i karta više, uprkos lošim vremenskim prilikama koje svakako ove godine nisu išle na ruku festivalu.

Ove godine, prema riječima organizatora, predstave je gledalo oko 3.000 posjetilaca i to ne računajući posjećenost dječijih predstava. Ono što je za pohvaliti i istaknuti kao jedna od ovogodišnjih prednosti, svakako je veliki broj mladih posjetilaca.

Postoje tendencije da naredni 12. Festival bude takmičarskog karaktera, pa je s tim ciljem održan i sastanak Direkcije Bihaćkog festivala, na kojem je rečeno da bi to svakako doprinijelo poboljšanju kvaliteta predstava koje će biti izvedene, a najbolji bi bili i nagrađeni.

Međutim, konačna odluka još uvijek nije donesena, a i 12. Festival scenskih umjetnosti "Bihaćko ljeto" publici će donijeti bogat i kvalitetan sadržaj, bio on takmičarskog karaktera ili ostao baš ovakav kakav jeste, rečeno je danas.