Sarajevo
0

Počeo Dječiji dramski festival "Hajde svijete budi dijete"

FENA
Predstave četvrtog Dječijeg dramskog festivala "Hajde svijete budi dijete", na kojem učestvuju pozorišne trupe iz Bosne i Hercegovine, bit će igrane od 3. do 7. oktobra na sceni JU Centar za kulturu ''Sarajevo'' u Jelićevoj 1.

Ljubitelji pozorišne umjetnosti za djecu imat će priliku pogledati predstave: "Pepeljuga - život nakon vjenčanja", Amatersko pozorište "Neretva" Konjic (3. oktobra u 13 sati); ”Bajka o ribaru i ribici”, Dječija scena Centra za kulturu "Sarajevo" (4. oktobar u 10 sati); dramska radionica za nastavnike osnovnih škola - moderator glumica Jasna Diklić (4. oktobar u 12 sati).

Također, bit će izvedene predstave: „Srećko među bubama", Dječije pozorište "Pinokio" Tuzla (4. oktobar u 13 sati); "Ljubavno pismo", Dječije pozorište “Bambino” Sarajevo (5. oktobar u 18 sati;); Kolažni muzički program za djecu predškolskog uzrasta-manifestacija ”Balonijada - smijeha dajte djeci’’, plato ispred Katedrale (6. oktobra u 10 sati - u slučaju kiše u velikoj sali, Jelića 1); “Brbljavija“, KUD Adem Alić Gračanica (6. oktobar u 13 sati) i “Šta je na kraju", Dječije pozorište ”Roda” Banja Luka (7. oktobar u 18 sati).

Organizator festivala je Centar za kulturu, a za pripremu, održavanje i besplatno izvođenje predstava u budžetu Općine Centar za 2011. godinu izdvojeno je 5.000 KM, saopćeno je iz sarajevske općine Centar.