Kultura
0

Počela manifestacija "Jahorinske bijele noći"

Sarajevo-x.com
Na olimpijskoj ljepotici Jahorini jučer je počela manifestacija "Jahorinske bijele noći", na kojoj će nastupiti likovni umjetnici i etno muzičari iz zemalja bivše Jugoslavije.

Na taverni hotela Bistrica, manifestacija će trajati sve do 14. marta, do kada je planirano održavanje brojnih kulturnih i zabavnih događaja. Najavljeno je održavanje koncerta etno muzičara "Biljana Krstić i Orkestar "Bistrik“ iz Srbije, zatim nastup etno-grupa "Belegzija“ iz Makedonije, "Janez Zdovc“ iz Slovenije, "Javorina“ i "Trag“ iz Banjaluke.

Krajem februara i početkom marta planiran je nastup pljevljanskih tamuburaša koji će prezentovati crnogorsku narodnu pjesmu i koncert hrvatske etno muzike na čelu sa Kićom Slabincem. U okviru manifestacije održat će se i izložba likovnih kolonija Art- simpozijuma Jahorina i Pale.

Iz Ski centra Jahorina podsjećaju sve ljubitelje planine da su uslovi za skijanje na Jahorini idealni, visina snijega iznosi oko 50 cm, a vrijeme je sunčano. Skoro kompletan vertikalni transport je pokrenut, a staze su odlično uređene.