U Pozorištu mladih
21

Ovog vikenda ne propustite sjajne predstave "Dame biraju" i "Hoćemo l' VIŠE?"

L. K.
Na radost šire Altteatrove publike , u sklopu Coolturnog vikneda održat će se i dva javna događaja, a to su izvođenje predstava "Hoćemo l’ VIŠE?" 10. decembra i "Dame biraju" 11. decembra u Pozorištu mladih Sarajevo sa početkom u 20 sati.

Ovogodišnji Altteatrov Coolturni vikend, u sklopu Kongresa ARTivista 2021 godine održat će se od 9. do 12. decembra ove godine u Sarajevu.

Ideja vodilja ovog projekta je da mladi ljudi mogu i trebaju biti pokretačka snaga u svojim zajednicama, te da dramska umjetnost može biti nekonvencionalan način građanskog djelovanja i alat za osnaživanje mladih ljudi.

Važno je da napomenuti da se čitav prihod od prodaje ulaznica za izvođenje predstave "Hoćemo l’ VIŠE?" donira u Fond za kulturno-umjetničko stvaralaštvo mladih u Goraždu "Kulturica", koju provodi Vijeće mladih Grada Goražda..

Ovogodišnji COOlturni vikend podržao je i Grad Sarajevo. Posebno se zahvaljujemo dogradonačelnici Anji Margetić koja je uvidjela značaj i važnost ovog projekta za mlade.

Ulaznice za predstave se mogu kupiti putem portala kupikartu.ba, kao i na svim prodajnim mjestima kupikartu. U skladu sa epidemiološkim mjerama broj ulaznica je ograničen.