Kultura
0

Otvoreni 23. susreti profesionalnih pozorišta BiH

FENA
Predstavom "Gospođa ministarka" Branislava Nušića, a u izvedbi Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke i u režiji Milice Kralj u brčanskom Domu kulture sinoć su svečano otvoreni 23. susreti profesionalnih pozorišta BiH.

Večeras je na repertoaru predstava Narodnog pozorišta iz Tuzle "Grad od snova 2000" za koju je tekst napisao Jasmin Duraković, a redatelj je Adis Bakrač.

Sutra će se brčanskoj publici predstaviti glumci Teatra Kabare iz Tuzle predstavom "Važno je biti pozitivan" od Darke Lukića i u režiji Vlade Keroševića.

U subotu je predstava Mostarskog teatra mladih "Sretna Nova 1994." od Zlatka Topčića, a u režiji Rahima Burhana.

Glumci Pozorišta mladih Sarajevo, brčanskoj publici predstavit će se u ponedjeljak, 20. novembra predstavom "Djeca s CNN-a" od Amira Bukvića, a u režiji Aide Bukvić.

Predstava "Zagrljenici" Sarajevskog ratnog teatra SARTR koju je napisao Miodrag Žalica, a režirao Robert Raponja na repertoaru je 21. novembra.

U utorak 22. novembra Brčaci će moći pogledati predstavu Narodnog pozorišta iz Sarajeva "Prvi put s ocem na izbore" koju je napisao Abdulah Sidran, a režirao Sulejman Kupusović.

XXIII. Susreti profesionalnih pozorišta BiH završavaju se 23. novembra podjelom nagrada. Ovogodišnji nagradni fond je oko 50.000 KM.