Galerija Roman Petrović
0

Otvorena izložba fotografija Dražena Grujića

FENA
U sarajevskoj Galeriji Roman Petrović sinoć je otvorena četvrta samostalna izložba fotografija Dražena Grujića, pod imenom “Urbani fragmenti/Fragmentos urbanos”.

Mladi banjalučki umjetnik predstavio se samostalnom izložbom sarajevskoj publici, nakon što je ove godine već bio dio nekoliko kolektivnih izložbi u Sarajevu.

Izložba "Urbani fragmenti“ je njegova četvrta samostalna izložba i realizira se u organizaciji Španske ambasade u BiH i Sarajevskog otvorenog centra.

Riječ je o izložbi koja se sastoji od 20 fotografija nastalih protekle godine za vrijeme autorovog boravka u Španiji, Barceloni.

Dražen Grujić, rođen i odrastao u Banjoj Luci, više od deset godina se bavi analognom i digitalnom umjetničkom fotogafijom.

Dosad je izlagao u Banskom dvoru i Muzeju Republike Srpske, kao i u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS u Banjoj Luci, te u Muzeju Hercegovine u Trebinju. Niz kolektivnih izložba imao je i u Sarajevu.

Član je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti BiH (ULUPUBiH). Ove godine bio je jedan od bh. predstavnika na 14. bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana u Skoplju.

Izložba će biti otvorena do 10. oktobra.