15. Sarajevo Film Festival
0

Organizatori zadovoljni jer je sve bilo savršeno

Sarajevo-x.com
Foto: SFF
Foto: SFF
Crveni tepih ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu spremljen je na sigurno, Festivalski trg razmontiran i sve čeka naredni Sarajevo Film Festival, za koji se još ne zna kada će tačno biti održan.

Petnaesto izdanje Sarajevo Film Festivala zatvoreno je sinoć održanom ceremonijom dodjele nagrada, a glavni grad BiH se polako počeo vraćati svojoj svakodnevnici. Iako neki gosti, kojih je ove godine bio rekordan broj, i dalje šetkaju sarajevskim ulicama, usijana gradska atmosfera ostala je iza nas.

Dok je direktor SFF-a Mirsad Purivatra sa glumicom Gillian Anderson, zvijezdom "Hrvača" Mickeyem Rourkeom i režiserom ovog filma Darrenom Aronofskym jutros otputovao za Dubrovnik, gdje se 21. i 22. augusta održava Dubrovnik Film Meetings, ostatak direkcije pravi rezime ovogodišnjeg Festivala. Ipak, konačni podaci o broju posjetitelja projekcija održanih u sklopu SFF-a, koji je trajao od 12. do 20. augusta, bit će poznati najvjerovatnije sutra.

"Mi smo jako zadovoljni kako je protekao Festival. Nismo imali nikakvih problema i sve je prošlo u najboljem mogućem redu. Sve smo realizovali što smo planirali, a svih deset festivalskih lokacija su savršeno radile", rekla je za naš portal Altijana Marić, šefica press ureda Sarajevo Film Festivala.

Na pitanje zna li se već kad će naredni festival biti održan, odgovara da će festivalska direkcija tu odluku donijeti u narednim danima.

U okviru SFF-a ove je godine prikazan rekordan broj filmova - 232 ostvarenja iz 53 zemlje. Festival je pratilo 700 akreditiranih predstavnika medija, što je najveći broj dosad, a organizatori su uspjeli u Sarajevo dovesti 1.500 gostiju.