S festivala MESS
0

Od danas u prodaji ulaznice za predstavu "Čitač"

FENA
Prodaja ulaznica za predstavu "Čitač", koja će biti odigrana 11. novembra u Narodnom pozorištu Sarajevo u okviru 61. izdanja Festivala MESS, počela je danas, saopćili su iz Festivala MESS.

Ulaznice se mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na biletarnicama u tržnim centrima SCC i BBI, prostorijma Sarajevodiska u Skenderiji, muzičkom centru Magaza, te ostalim prodajnim mjestima platforme Kupikartu.ba.

"Želimo naglasiti da publika koja je kupila ulaznice za izvođenje predstave tokom Festivala MESS, a nije izvršila povrat novca, iste može iskoristiti za igranje predstave koje je zakazano za 11. novembar u Narodnom pozorištu Sarajevo", poručili su iz direkcije Festivala MESS.

Predstava "Čitač" je trebala gostovati u periodu trajanja festivala, ali zbog pogoršanja epidemiološkog stanja u BiH, glavna glumica Mirjana Karanović nije mogla doputovati u Bosnu i Hercegovnu.

Predstavu je režirao Boris Liješević u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta, a govori o postratnom periodu nakon Drugog svjetskog rata, ratnim zločincima koji su na slobodi, te otvara pitanje kakav stav zauzeti prema nekome ko je počinio ratni zločin.

U predstavi igraju Mirjana Karanović, Marko Grabež, Slobodan Boda Ninković, Jadranka Selec, Milica Zarić i Ivan Tomić.