Kultura
0

Novu sezonu u Meeting Pointu otvaraju filmovi "Provala" i "Juhu-hu"

Sarajevo-x.com
Kino Meeting Point je od srijede 5. septembra otvorio novu sezonu. Na repertoaru će se, u još jednoj uzbudljivoj filmskoj sezoni, kao i do sada, naći veliki broj izuzetnih ostvarenja, a potvrdu tome daju prva dva naslova.

Od srijede, 5. septembra publika ima priliku da vidi dva velika hita 13. Sarajevo Film Festivala. Riječ je filmovima "Provala" i "Juhu-hu" koji su izazvali veliko intresovanje publike SFF-a i za koje se tražila karta više.

U naslovnoj ulozi u filmu "Provala" Anthonya Minghelle pojavljuje se oskarovka Juliette Binoche, ovogodišnja gošća Sarajevo Film Festivala. Podsjećamo, za ulogu Amire, Bosanke, izbjeglice u Londonu, francuska glumica sa uzuzetnom internacionalnom karijerom, prije 2 godine pripremala se upravo u Sarajevu. Sa Binoche ravnopravno mjesto na filmskom platnu u filmu "Provala" dijeli sjajni britanski glumac Jude Law, što je, svakako, još jedna sjajna preporuka sarajevskoj publici da ne propusti pogledati ovaj film.

Film "Provala" prikazivaće se na repertoaru Meeting Pointa svaki dan od 21 sat, a raniji termini od 17 i 19, a subotom i nedjeljom i od 12 i 14 sati rezervisani su za animiranu čaroliju iz sudija Pixar urađenu pod rediteljskom palicom Brada Birda. Riječ je o filmu "Juhu-hu" koji je naprosto oduševio publiku Dječijeg programa 13. Sarajevo Film Festivala.

Ova zabavna priča o simpatičnom pacovu koji pokušava da postane kuhar zaradila je na kino blagajnama 400 miliona dolara, a sasvim je sigurno, neće ostaviti ravnodušnom ni sarajevsku publiku. Kako najmlađu, koja je svoju ocjenu već dala na SFF-u, tako ni one starije ljubitelje dobrog animiranog filma.