Uz podjelu paketića
0

Novogodišnja predstava "Dječak Mraz" će premijerno biti izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo

I. S.
Novogodišnja predstava sa podjelom paketića "Dječak Mraz" premijerno će biti izvedena u Pozorištu mladih Sarajevo 15. decembra s početkom u 19 sati.

Dječak Mraz, Deda Mrazov unuk, dobija zadatak da ove godine podijeli paketiće umjesto njega, jer je Deda Mraz upao u zaleđeno jezero i mnogo se prehladio. Dječak Mraz se brzo umorio pa je odlučio odspavati u djedovoj fotelji. Za to vrijeme je zločesta Trolica ukrala sve poklone, ali se na kraju sve dobro završi...

U predstavi igraju Adis Omerović, Mirna Jogunčić, Vanesa Glođo, Edin Avdagić i Riad Avdić. Autorica teksta predstave i teksta songova je Džejna Hodžić, autorsku muziku je uradio Edin Avdagić, za koreografije je zadužena Belma Čečo Bakrač, a režiju potpisuje Ajla Bešić.

Predstava je nastala u koprodukciji Udruženja dramskih glumaca Mundo Mondo i Pozorišta mladih Sarajevo, a igrat će u još šest repriznih termina do kraja decembra. Više informacija moguće je pročitati na Facebook stranicama Udruženja dramskih glumaca Mundo Mondo i Pozorišta mladih Sarajevo.

Ulaznice je moguće kupiti putem sistema kupikartu.ba i na njihovnim prodajnim mjestima te na blagajni Pozorišta mladih.