SFF
0

Novinarima prikazan srbijanski film "Ordinary people"

FENA
Srbijanski film "Ordinary People" prikazan je u nedjelju na projekciji za novinare u Narodnom pozorištu kao peti iz Takmičarskog programa za igrani film.

Priča prati mladog regruta koji, uznemiren misterijom koja obavije njegovu misiju, pokušava saznati šta se od njega očekuje.

"Cijeli film rađen je na način da glumci nisu bili upoznati sa scenarijem filma sve dok se određena scena nije počela snimati", kazao je reditelj filma Vladimir Perišić.

Naglasio je da je film bio svojevrstan eksperiment u kojem je on htio istražiti razmišljanja i ponašanja ljudi u nepoznatim situacijama i za vrijeme rata. Mjesto i vrijeme radnje je neodređeno, jer se reditelj, kako kaže, nije htio bazirati na prošli rat nego na pojedinca.

Na pitanje zašto se u filmu samo na kraju pojavljuje žena koja donosi kafu, Perišić je kazao da je cijeli film baziran na muškom nasilju te da je žena kao neki smiraj i lajtmotiv cijele priče.

"Nisam bio uplašen događajima na setu, više sam bio anksiozan od te neizvjesnosti šta se sada događa. Reditelj mi je pustio da sam odlučim kako ću odglumiti scenu za koju nisam bio siguran šta će se desiti", kazao je glavni glumac u filmu Relja Popović.

Film će večeras u 22.30 sati biti prikazan u Narodnom pozorištu.