U Sarajevu
0

Noć andaluzijske umjetnosti u srijedu u Centru za mlade Jelićeva

N. C.
Noć andaluzijske umjetnosti održati će se 25. augusta u 20:30 sati na velikoj sceni JU Centra za kulturu i mlade Općine Centar u Jelićevoj.

Flamenco – andaluzijska umjetnost – ovog se augusta vraća u Sarajevu. Nakon dugo vremena, ponovno će pred sarajevsku publiku stati zagrebačka pjevačica Nina Ćorić i slovenski plesač Mitja Obed dok će se publici prvi puta predstaviti slovački flamenco gitarista Morenito de Triana.

U sklopu ljetne turneje već su održani brojni koncerti od Slavonije do Jadrana, no za tri nadolazeća velika koncerta u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu umjetnici su odlučili pozvati jednog od najtraženijih gitarista ovog dijela Europe.

"Sretni smo i zahvalni što ćemo veliku ljetnu turneju završiti upravo u Sarajevu. Flamenco je umjetnost koja traži reakciju publike i vrlo smo uzbuđeni što se vraćamo upravo u Centar kulture i mladih. Jako smo ponosni što je s nama Morenito de Triana, gitarist zavidne karijere tijekom koje je nastupao s najboljim flamenco umjetnicima iz Španjolske", rekla je pjevačica flamenca Nina Ćorić.

Publiku očekuje pjesma, ples i brojne emocije koje flamenco nosi u sebi. Ovo nije samo jedinstvena prilika već i ponovni susret koji smo svi toliko dugo priželjkivali.

"Sve karte su rezervirane u manje od 48 sati. Sretni smo što naši građani imaju interesovanje za priče koje donosimo i kreiramo u našem centru. Nadamo se da će u narednom period sale svih kulturnih scena biti ispunjene gledateljima koji su željni novih sadržaja", kazali su nam iz JU Centar za kulturu i mlade Općine Centar.