CKM Sarajevo
0

Predstava "Moja žena se zove Zlatko" zabavljat će gledatelje 1. aprila

I. B.
Komedija "Moja žena se zove Zlatko" u sarajevskom CKM-u
Komedija "Moja žena se zove Zlatko" u sarajevskom CKM-u
Prvi april poznat je kao dan šale, a mnogi tu priliku ne propuštaju kako bi izmamili osmijeh na lice ljudima oko sebe. Sada, na spomenuti datum, u prostorijama Centra za kulturu i mlade gledatelji će moći uživati u komediji "Moja žena se zove Zlatko".

Predstava koja će se održati u petak sa početkom u 19:30 sati namijenjena je za sve generacije, a rađena je po rediteljskom palicom Saše Pantića koji je obradio po uzoru na djelo Rafi Šarta "Moja žena se zove Mauris" koji je 1997., kada je prvi put izveden, odigran u 40 zemalja.

O čemu se radi

Šta će biti posljedica toga što Stanislav Hadži Bulić vara svoju staloženu i hladnokrvnu ženu Mariju sa mladom i strastvenom Đurđinom? Đurđa odluči da joj je dosta svega i da će sve reći Stanislavovoj ženi Mariji, ali ne uspijeva, jer Stanislav nagovori Zlatka Zečevića, volontera iz "Pomozi prijatelju", da mu glumi ženu.

"Moja žena se zove Zlatko" ovog petka u CKM-u

Đurđina poziva svoga muža Nedeljka, koji prijeti da će da ubije Stanislava, ali Stanislav nije više Stanislav, već Staša, sestra svoje žene Zlatka koji mu ustvari uopšte nije žena, jer mu je žena Marija, a Zlatko je volonter u "Pomozi prijatelju" koji obožava Radoša Bajića, i koji je oduvijek želio biti glumac.

Ovaj dobro skrojeni komad objašnjava bračne zgode i nezgode, bazirajući se na brzim promjenama situacija, gdje glumci naprosto utrčavaju i istrčavaju sa scene ili je prekidaju plesnim radnjama koreografa Stanković Nebojše-Trše, prvaka baleta Narodnog pozorišta

Muziku je odabrao Ninoslav Ademović, a kostime Maja, dok su se u ulogama našli Saša Pantić, Đorđe Jovičić, Jelena Krkić, Andrija Kovač, Nikola Petrović, Đurđa Pavlović i Danica Radulović.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni CKM po cijeni od 15 KM, radnim danima od 10-12 i od 16-20 sati, kao i dva sata pred predstavu.

Karte se mogu rezervisati i elektronskim putem na stranici, preko facebook profila CKM-a ili na broj telefona 033-232-595