Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Čuj one hit wonder. Samo za one koji mogu konzumirati samo kratke priče, a za knjigom će posegnuti samo ako naslov nosi ključne riječi - Sarajevo i Marlboro. Pisac čija bibliografija ima stotine naslova i izdanja, preveden na desetine jezika preko 120 puta. Bit će da ima još poneki hitić kad se toliko stranih izdavača odlučilo da ulaže u prijevod i izdanje?
Sve ovo pokazuje zapravo, da taj izvjesni Jergovic uopste nije ta moralna velicina kojom se cijelo vrijeme kitio. Jer malo je onih koji moral stavljaju ispred egzistencije, a sto bi Bertolt Brecht rek'o: „Erst kommt das Fressen, dann kommt die Moral“. Nacionalisti su ipak uspjeli onaj slobodarski, otvoreni dio drustva toliko smanjiti, da je "trziste" moralnih knjiga, kolumni i sl. premalo da bi se od toga zivjelo. Bolje biti sit nacionalista, nego gladan moralista... haman.
Zli hobit sa Sepetarevca… najbolji opis Jergovica >pisac F. Sehic
https://nomad.ba/muke-po-miljenku?fbclid=IwAR0UQOlZuZVwhP9QXorufUoDY_9_iu1FP6RUMZbO4fdPitB9v-9CnIjJLec
Miljenko, jedna od najvećih književnih ubleha! K tomu da prostiš, nacional-šovinista!
Ako pitaš neke zagrepčane, on je bosasnko muslimanski šovinista :)) A ti očigledno nisi čitao dalje od novinskih naslova
Crveni jaguar? Kod nas je ovo "Herkul". Odlična knjiga.
Da je kakav Hasan napisao bila bi bolja. Knjiga se i bavi predrasudama na balkanu i otud ti minusi!