Kultura
8

"Naša svakodnevna priča" nagrađena u Tuzli

Klix.ba
"Naša svakodnevna priča", film rediteljke i scenaristice Ines Tanović, dobitnik je nagrade Vila za najbolji dugometražni igrani film na 4. Tuzla Film Festivalu, koji je održan od 16. do 20. septembra.

Odluku o dobitnicima nagrada u kategoriji dugometražnih igranih filmova donio je žiri u sastavu: Ahmed Imamović, prof. dr. Srđan Vukadinović i dr. Semir Fejzić, a uz film Ines Tanović, u selekciji su bili i "Hiljadarka", Nenada Đurića, "Ničije dete", Vuka Ršumovića, "Bićemo prvaci sveta", Darka Bajića i "Gorčilo - jesi li to došao da me vidiš?", Milana Karadžića.

Proteklog vikenda film "Naša svakodnevna priča" prikazan je i na 18. Festivalu Slovenskog Filma u Portorožu gdje je naišao na fantastične reakcije publike.

Podsjećamo, film Ines Tanović je svjetsku premijeru doživio na 21. Sarajevo Film Festivalu, a potom je prikazan i na festivalu u Montrealu. U narednom periodu vidjeće ga publika i na Raindance Film Festivalu, Cottbus Film Festivalu, Eastern Neighbours Film Festivalu, Cairo Film Festivalu, Thesaloniki Film Festivalu, Goteborg Film Festivalu, Palm Springs Film Festivalu...

Bh. kandidata za nagradu Oscar od 23. septembra moći će pogledati sarajevska publika u multipleksu Cinema City.

Medijski partneri prikazivanja filma u bh. kinima su: RSG radio, Antena radio i portal Klix.ba.