Nakon više godina
0

Narodno pozorište Sarajevo na "Bihaćkom ljetu"

FENA
Nakon nekoliko godina izostanka s manifestacije "Bihaćko ljeto", Narodno pozorište Sarajevo ove će godine biti prisutno s više ostvarenja na ovoj umjetničkoj manifestaciji u Bihaću.

U okviru zvaničnog programa "Bihaćkog ljeta", Drama NPS izvest će predstave: "Ženidba Nikolaja Vasiljeviča Gogolja", a u režiji Petra Večeka te "Gospođica Julija" u režiji Gradimira Gojera.

Na manifestaciji će Narodno pozorište Sarajevo biti zastupljeno i prigodnom izložbom i promocijom knjige. Izložba o 35 godina umjetničkog rada prvaka Opere NPS Ivice Šarića bit će postavljena u foajeu Doma vojske u Bihaću, a u istom prostoru bit će promovirana knjiga Gradimira Gojera "Od Kraljeve Sutjeske do pozornica svijeta" (o umjetničkom i životnom putu Ivice Šarića).

Knjigu, koju su izdali Narodno pozorište Sarajevo, Matica hrvatska iz Mostara i HKD Napredak, promovirat će novinarka iz Bihaća Elvira Cerić, koja je bila i jedan od promotora ove monografske knjige i na njenoj sarajevskoj promociji, saopćeno je iz Pres-službe Narodnog pozorišta Sarajevo.