Sarajevo
0

FOTO / Napretkov Božićni koncert i ove godine ožario srca publike

Sarajevo-x.com
U prepunoj dvorani Narodnog pozorišta u Sarajevu sinoć je u organizaciji HKD-a Napredak, a u suradnji s Veleposlanstvom Savezne Republike Njemačke, Sarajevskom filharmonijom i Narodnim pozorištem, održan tradicionalni Napretkov svečani božićni koncert.

Iznimna svečarska atmosfera, odlične izvedbe i melodije božićnih pjesama ožarile su srca svih koji su došli.

Uz pratnju simfonijskog orkestra Sarajevske filharmonije i uz ravnanje Julija Marića, jednog o simbola ovog koncerta, nastupili su: sopranistica Laura Belli, mezzosopranistica Regina Lochner, bas Ivica Šarić, te Mješoviti hor Opere Narodnog pozorišta.

Laura Belli izvela je nekoliko arija, a svakako treba izdvojiti njezinu interpretaciju arije 'O mio babbino caro' iz opere Gianni Schichi. Belli, inače rođena u Argentini, ima bogatu karijeru i nastupila je u Argentini, Peruu, Njemačkoj, Švicarskoj, Španjolskoj i sinoć po prvi put u našoj zemlji.

Ivica Šarić sinoć je i u okviru Napretka proslavio svojih 35 godina umjetničkog rada. Na koncertu je izveo ariju 'Ombra mai fu' iz opere Xerse, te božićne pjesme: 'Adeste Fideles', 'Veselje Ti navješćujem', 'Klanjam Ti se Kraljiću'.

Kao što je običaj, budući je suorganizator koncerta bilo i njemačko veleposlanstvo, izvedene su i dvije njemačke božićne pjesme: 'Zu Bethlehem geboren' i 'Menschen, die ihr wart veroleren' u interpretaciji Regine Lochner, koja je inače diplomatkinja na službi u njemačkom veleposlanstvu, ali i solo pjevačica koja redovito nastupa na različitim, uglavnom sakralnim koncertima.

Ni ovaj koncert ne bi mogao proći bez brojnih osoba iz javnog života, a svakako je uvijek najdraži i redovit gost nadbiskup vrhbosanski Vinko kardinal Puljić.

Sav prihod od koncerta namijenjen Napretkovom fondu za stipendiranje Ivo Andrić – Vladimir Prelog.