Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovaj Enver je bio svestran covjek - "Bio je pisac, pjesnik i prevodilac. Prevodio je sa mađarskog i njemačkog jezika, objavljivao je i stručne tekstove iz fizike i matematike, a radio je kao profesor, pozorišni reditelj, korektor i urednik.", nesto kao bivsi ministar Marjanovic. Ublehasi!
I sta kaze ovaj naslov, Aleksa Santic je VELIKI KNJIZEVNIK BiH, dok po slijedecem Klix clanku, Abdulah Sidran je JEDAN OD NAJPOZNATIJI BH KNJIZEVNIKA. Po toj logici Ivo Andric ili Mesa Selimovicu bili bi KNJIZEVNICI BIH, ali eto nema danas clanka o njima.
S grana vjetar duhnu pa niz pleći puste Rasplete joj one pletenice guste, Zamirisa kosa ko zumbuli plavi, A meni se krenu bururet u glavi...
I opet mi duša sve o tebi sanja i kida se srce i za tobom gine nevjera tvoja daleko se sklanja kao tavni oblak što sa neba mine i opet si meni čista sjajna vedra iz prizraka tvoga balženstva me griju pa bih opet tebi panuo na njedra i gled'o ti oči što se slatko smiju. tako vita jela koju munja zgodi još u nebo gleda i života čeka ne misli nebo oblaake da vodi iz njih nova zarmjet će jeka... po sjećanju nije copy/paste... vječni Aleksa.
I srpskog lista Zora molim pune nazive pisite!!!!
Aleksa Santic je i Srpski pisac gospodo!!!i osnivac je srpskog kulturno-umjetnickog drustva SKUD GUSLE!
aleksa je bio mostarac , a taj vas nacionalizam nabijem na q
http://www.youtube.com/watch?v=AItqDZrAHQA
PRESLUŠAJ, PA RAZMISLI.......................
čuo sam za njih, mislim da sam se jednom đonio za lektiru u srednjoj
ima ova bosna i pametnih,plemenitih i cuvenih glava ali su vecinom usijane!!!!
SAD CE SE NEKO JAVITI I RECI DA JE ALEKSA CISTOKRVNI SRPSKI PISAC