Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E, \"Ahbab\", sad se, brate, bas provali! Ne lupetaj gluposti, molim te!
Recite i da je mason bio...zbog cega je i zavrsio u Beogradu u tamosnjim lozama, nije ih bilo u BiH....a samo tako se moze uspjeti na internacionaonoj sceni.....
Ko su ti, majke ti, izvesni Fatmir Alispahić, Nedžad Latić i ove ostale persone??? Prvi put u životu za njih čujem!! Ubuduće da se nisi usudio da ove anonimuse stavljas i poredis sa književnim velikanom kakav je Andrić!!!! Ko su, bre, oni?! Možda su svetski poznati, ali samo u njihovoj ulici :-)) \'Ajd, pali, nepismeni stvore!
Andrić je najbolji hronolog-istoričar Bosne, kao i njen najuspešniji psihoanalitičar! Jedino još Meša Selomović može uz rame da mu stane! U romanu \"Travnička hronika\"do srži je tako verodostojno opisao primitivni duh bosanske kasabe bez namere da osuđuje ili kritikuje.Samo je iznosio činjenice i umetnički ih oblikovao.Ali, njegova dela su toliko vanvremenska i nadnacionalna, tako da ih ovi primitivni mozgovi (koji se usuđuju da ga kritikuju i svojataju), nikada neće razumeti. Reakcija ANU BIH je pomalo zakasnela jer je jubilej bio u oktobru.Na oktobarskom Sajmu knjiga u Beogradu mu je iskazana posebna počast, praznik za dušu i oči! Baš onako kako to jedan veliki Andrić i zaslužuje! Mada, on ne nosi ni srpsku, niti bosansku odrednicu.Jugoslovensku, svakako!
Kobiliću, a da se ti nama svima napushish Obrezanka? Nek ti mama ispriča kako je sladak i čist.
ANUBiH = SANU
@fasfas Najveći kreatori \"genocida\" nad vama ste upravo vi,konstantno tragajući za sobom i izmišljajući novi identitet.Samo od unazad 40 godina ste nekoliko puta mijenjali identitet,prvo muslimani sa malim,pa Muslimani,pa onda 1993. se sjetili da ste bošnjaci,a sad ste bosanci!?Jedino još niste bili Klingonci,mad ni to nije isključeno.
Ovdje vise nece biti komentara - dokaz da komentare uglavnom ostavljaju oni koji ne citaju.
Cekaj sad malo, pa skoro su nasi intelektualci poput Fatmira Alispahica, Nedzada Latica, Seada Zubanovica, Muamera Zukorlica objasnjavali da je upravo Andric kreator genocida i agresije, pa kako to sad da mu mi u sred Sehera skup drzimo???? I ne treba da nam bude bolje kada nase gore nabrijane velikane i intelektualce ne slusamo....