Safet Zec za 'New York Times'
0
"Mnoge moje slike možda izgledaju nedovršeno"
Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jel nasliko Aliju Izetbegovica - portret jedne budale :)
samo da heb*em uz put mamicu ovom genocidasu sto pise poruke ovdje, h*ebo te pop u sred tvoje krvolocne sprke crkve zajdno sa tvojim krmkom pored sebe! h*ebo te sveti krvolocni sava u sred crkve koju si silom napravio u avliji nane fate orlovic! he*bo te tvoj bog krvolocni srpski i mrs u smrdiju, pusti normalan narod da zivi, krvolocno srpsko cetnicko go*v*nce!
vidi mu glave i jos prodaje neke skrabotine
Oni bar ne glume da su mmmmulti-kkkkulti. Miilooosevic je to zvao \"bratstvo-jedinstvo\". Ovo sto sad propovjedate zvuci kao brak izmedju memmoorraannduummaa SSAANNUUU i IIssllaaammmsskkkeee Dddeeekkklaaarraaaciiijee. Kada se vec koriste Slllobbbiiini kako metodi tako i izgovori, te pprriijjeettii rrraazznnnoosseennjem spomenika ispred kkaatedrale, po cemu se onda tvrdi da ste mmoorraallno ssuuuppeeriiorniji ili bolji od onih koje nazivate ggeeennnoocciidnnimm. Niste, radite isto ali na vecoj skali.
Hjaoooo, vi sarajlice bi popljuvali svakog\'
@Danasnje Sarajevo Cuj, Danasnji tvoji ercegovci su napravili sranje u Livnu, prijeteci da se prekine gradnja djamije. Poceli su rusiti temelje te buduće djamije a ti meni pricas o danasnjem Sarajevu. Prvo se okreni tvom s**nju, pa tek onda pametuj nama. E pa jarane, neMere tako . ..
..Najveci BiH Umjetnik - Safet Zec..
Veliki umjetnik. Respect! A vi papci držite se Cece, Karleuše i ostalih đikana. Nemate vi pojma o umjetnosti. Kažu ukus je karakter, a karakter sudbina.
Mi muslimani, tj. od 1993 Bosnjaci, zelimo graDZansku, multietnicku drzavu BiH ali nedamo i nedopustamo nista sto je protiv serijata i muslimanske tradicije i vjere. Mi vec godinama pokusavamo nase SLUGE (ili KMETOVE jer Bosna je begovska zemlja, zemlja turskih aga i begova), tzv. Srbe i Hrvate , koji su u stvari bosanski pravoslavci i katolici, da zedne preko vode prevedemo, i da ih pretvorimo, od konstitutivnih naroda u nacionalne manjine (po vec oprobanom receptu iz Hrvatske) , ali nam se neda nesto. Sto mi muslimani vise negiramo postojanje Srba i Hrvata , a sto sve vise velicamo postojanje autohtonog bosnjackog naroda, to nam nase SLUGE Srbi i Hrvati sve vise okrecu ledja. Kako to braco moja, kad mi samo zelimo graDZansku BiH, u kojoj su svi jednaki, a muslimani su iznad svih jednakih
Veliki broj Sarajlija, mahom Bošnjaka, jučer je izrazio svoje negodovanje da se ispred sarajevske katedrale izgradi spomenik papi Ivanu Pavlu II., a čak je zaprijećeno i da će biti srušen ukoliko se izgradi. \'\'Citirajte me , fotografirajte me slobodno. Evo, ja vam kažem, čim bude postavljen, ja ću ga srušiti\'\', zaprijetio je jedan od sudionika javne rasprave o podizanju spomen-obilježja papi Ivanu Pavlu II. ispred sarajevske katedrale, koja je održana u velikoj dvorani općine Stari grad u Sarajevu. Ono što je još šokantnije, jest činjenica da je jedan imam izgradnju spomenika nazvao provokacijom pri tom pitajući nazočne mogu li zamisliti kakva bi reakcija bila da se u Mostaru postavi kip određenom islamskom vjerskom vođi. Govornici su iznosili mišljenje kako je papa Ivan Pavao II. obični smrtnik te kako ne zaslužuje obilježje u Sarajevu. Mnogi su ovaj projekt okarakterizirali kao provokaciju prema bošnjačkom narodu u Sarajevu.
hahaha...mora da si pogrijesio/la...on zaista jeste \"Neko\", veliki umjetnik i strucnjak..al kako ce papak iz zabiti znati za to....bolje prvo savladaj tehniku pisanja i malo obrazovanja neskodi, pa onda komentarisi
@6 Ma da, intervjuise ga NYT, ima izlozbu u muzeju Correr... Mora da je plagijator. Kako to niko prije nije skontao?
naravno da je safet jedan od velikana nase BiH umjetnosti,a norod koji ne cijeni velicine nego sve svodi na nipodastavanje nece ni opstati.
plagijator
*ebo vam on mater svima, fol sve umjestnici, svi bi para na guzove