Komentari (73)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
....kakve nepoznate osobe.....počinitelji su jako dobro poznati.....pripadnici arkanovih zločinačkih paravojnih postrojbi............
Conte 03 to nisu nikakve"paravojne formacije",to su formacije DBS-e,ona ih je lično naoružavala i slala u Bosni u Hrvatsku pod krinkom"paravojne formacije". formacije su popunjavne najvećim srbijanski šljamom i bandom. Danas je 95% tih srbijanskih terorista pod zemljom
.......slažem se sa vama u potpunosti......sve te postrojbe, paravojne ili službene, bile su u u liniji zapovijedanja SDB-a srbije, jovice stanišića, frenkija i na kraju slobodana miloševića....
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Plavi sljemovi su bili i ostali su kukavice nisu oni samo bili svjedoci na Dvoru nego i u citavoj Bosni a pogotovo u Srebrenici ,pustili su nas jednom pod klanje i torture ali vise nikad.
@Dorn..., ne provaljuj se. Ne znaš za masakar nad Srbima u Dvoru na Uni kada su pobijeni civili, stare i nemoćne osobe, a na drugoj strani opravdavaš genocid u Srebrenici. Dakle, u Dvoru na Uni su pobijeni civiki u koloni krajinskih Srba koji su bježaki pred akcijom Oluja, kakav Arkan? Tada njega nije bilo više ni na mapi da se suprostavi HV-u i Oluji.
Istine i informiranosti radi: U Dvoru na Uni su pobijeni civili, većinom starije osobe( 9 lica) u koloni krajinskih Srba koji su bježali pred akcijom Oluja, kakav Arkan? Tada njega nije bilo više ni na mapi da se suprostavi HV-u i Oluji.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Zločin u Dvoru na Uni 8. avgusta 1995. godine, kada je pobijeno 12 srpskih civila, počinila je izviđačka četa Druge gardijske brigade Hrvatske vojske, poznatije kao „Sisački gromovi”. Hrvatski specijalci su bili potpomognuti Slunjskom bojnom, u čijem su se sastavu nalazili hrvatski vojnici poreklom iz Dvora, koji su poznavali čitav teren u gradu i oko njega, odnosno moguća skrovišta srpskih civila. Pripadnici Druge gardijske brigade Hrvatske vojske Ovo je za „Blic“ potvrdilo više sagovornika, među kojima je i Milorad Pribičević, koji je od 1996. do 2006. godine bio službenik banjalučke kancelarije Dokumentaciono-informativnog centra „Veritas”, a već duže vreme istražuje slučaj „Dvor”. Prema njegovim rečima, trećeg dana od početka akcije „Oluja” komanda Hrvatske vojske zadužene za sektor Sever, odnosno Baniju, nalazila se u gradiću Kostajnica, nedaleko od Dvora.
Tada je dobila zadatak da krene sa „čišćenjem terena” na smeru Kostajnica - selo Divuša - selo Zamlaće - Dvor na Uni. Zbog specifičnosti terena i mogućeg bombardovanja od srpske vojske, zadatak je dodeljen specijalnoj jedinici „Sisački gromovi”, koja je bila zadužena da preuzme grad. Njoj je u pomoć pritekla i Slunjska bojna, čiji su pripadnici bili stanovnici Dvora, koji su znali ko je i gde ostao u gradu - priča Pribičević. - U školi se pre masakra nalazilo oko 50 civila, zajedno s medicinskim osobljem iz bolice u Petrinji. Kada su medicinske sestre, zajedno s većinom ljudi, otišle iz škole, preostali su znali da ih čeka smrt. „Gromovi” su uveče, kada su upali u grad, eksplozivom razvalili vrata škole, upali u prostorije i pobili civile. Pouzdano znam da je nadređeni bio natporučnik Damir Gorša, dok za ostala imena ne znam - kaže Pribičević i dodaje da su „Gromovi” posle masakra civila nastavili ka obližnjem mostu, probijajući se ka teritoriji Republike Srpske.
sad se prave blesavi kao ne zna se ko je to uradio,pobio srpske civile u oeraciji oluja
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
kako vas nije sramota pisati gluposti.pobilisu ih oni koji su taj dan zauzeli teritoriju.narod je pobjegao predpostavljajuci sta ceka one koji su ostali.pobilaih je regularna hrvatska vojska i o tome se vec raspravljalo i iz haga je predmet prebacen u zagreb.to vam je isto kad pocnu trabunjati da su muslimane u srebrenici pobilisamimuslimaniida su se ubijali medjusobno bjezeci.dajte vise pustite bar mrtve,krivce svakako ceka kazna makar na onomsvjetu.
sve 3 zaraćene strane su ubijali civile najvise vojska rs-a pa hvo a i abih . neželim globalizirati i da ispadne svi su isti i svi ubijali ali je bilo na svim stranama . a mi ko budale ko je više i tako to , dovoljno da jednog ubiješ i kod mene izgubiš respekot ! ja na ratištu nisam dirno civila ali smo znali izudarati konje koji su maltretirali bilo koga od ratnog zarobljenika do civila .. kretena je bilo svagdje a heroin je učinio svoje da se koristio kao antidepresiv u ratu .
kompletni promašaj dokumentarca
NARAVNO OVO NIJE SUDJELOVANJE U TERORU I UBIJANJE JER ZRTVE SU MUSLIMANI
Istine i informiranosti radi: U Dvoru na Uni, teritorija Hrvatske, su pobijeni civili, većinom starije osobe( 9 lica) u koloni krajinskih Srba koji su bježali pred akcijom Oluji. Počinitelji su ";neposlušni osvetnici" iz HV-a. Šta sada namišljaju? Pa, je HV pobila sve starce i civile koji nisu pobjegli sa svojih ognjišta.
znam sve o ovom ali nemam komentara :)
Kakva zvijer moraš biti za imati snage pobiti bespomoćne invalidne osobe?! I kakva kukavica moraš biti pa ne reagirati na ovaj strašan zločin. Tako da ne znam tko je jadniji u mojim očima, dali počinitelji ovog zla ili ovi danski mirovnjaci?
Kakvi su vas spopali plavi sljemovi i *urac krasni?!...plavi sljemovi su bili u najbolju ruku kao recimo losi flasteri na granatom amputiranoj nozi.
plavi idioti
Uff, kad mi srce ne stade.. Ovaj plaFkan isti mi coJk mi u mene. Inace, svacije prljavo rublje treba da izadje na vidjelo.