Kultura
0

Magacin Kabare predstavlja četiri kabarea

FENA
Zana Marjanović (Foto: Sarajevo-x.com)
Zana Marjanović (Foto: Sarajevo-x.com)
Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti Magacin Kabare i Zana Marjanović u vrijeme trajanja Sarajevo Film Festivala (SFF) publici će u Caffe clubu Gogo predstaviti četiri odabrane kabare predstave.

Publika, kao i gosti Sarajeva, 24. jula će imati priliku pogledati predstavu 'Gdje je jagnje?', sevdah kabare u kojem publika s najvećim poznavaocem sevdalinke nakon Heinricha Heina polazi u uzbudljivu potragu za janjetom, a dva dana kasnije 26. jula, Damir Nikšić će predstaviti svoj blues kabare, Bluzer.

U četvrtak, 28. jula, braća Slaven i Mario Knezović će u Imačima kada predstaviti neobjavljene pjesme njihovog bliskog rođaka iz dalekog Perua, a 29. jula Muamer Kasumović, Mona Muratović i Damir Nikšić će u kabareu Momak sa jednom navikom odgovoriti na pitanje šta se stvarno dogodi kada razbijete ogledalo.

Druženje u Caffe clubu Gogo počinjat će u 22 sata, a predstave nakon ponoći da bi svi zainteresovani mogli prisustvovati predstavama.

Zana Marjanović je u januaru 2011. osnovala udruženje Magacin Kabare koje je do sada ostvarilo više uspješnih projekata.