Kultura
0

"Labuđe jezero" Carskog ruskog baleta sutra u Zetri

Klix.ba
Ostao je još samo jedan dan do baletnog spektakla "Labuđe jezero" u izvedbi plesnog ansambla Carskog ruskog baleta u sarajevskoj Zetri.

Najpoznatiji bijeli balet koji je komponovao P. I. Tchaikovsky, u izvedbi najpoznatijeg svjetskog plesnog ansambla i ovoga puta će biti izveden u rasprodanoj dvorani Zetre.

Kako bismo svi maksimalno uživali u magičnoj večeri u Zetri, donosimo vam tehničke detalje koji će nam olakšati kretanje i, ukoliko ih se budemo pridržavali, omogućiti da provedemo savršenu večer.

Organizatori su u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i angažovanom zaštitarskom agencijom precizno i detaljno isplanirali obezbjeđenje. Ulazi se otvaraju od 19:00 sati.

Organizatori su pozvali publiku da dođe na vrijeme kako bi se izbjegla gužva i kako bi predstava počela na vrijeme.

Do početka predstave posjetitelji trebaju sačuvati svoje ulaznice radi pronalaženja mjesta. S obzirom na to da su mjesta numerisana bit će angažovan određeni broj hostesa koje će asistirati posjetiocima u lakšem pronalaženju mjesta.

Bez obzira što se radi o velikoj dvorani važit će sva uobičajena pravila teatra.

Zabranjeno je svako ometanje predstave, a posebno se to odnosi na korištenje bliceva i mobitela, stoga su organizatori zamolili da mobilne aparate isključite po ulasku u dvoranu.

U dvorani će biti zabranjeno snimanje profesionalnom foto i videoopremom pa je tako i njeno unošenje zabranjeno.

Parking nije u nadležnosti organizatora predstave već Olimpijske dvorane Zetra i bit će otvoren za posjetioce uz naplatu.