Kultura
26

Koncert Tarika i Adnana u sklopu premijere filma "Mlad i glup 3" u Goraždu

Piše: E. A.
U Goraždu vlada veliko zanimanje za premijeru filma "Mlad i glup 3" reditelja Đenisa Hujića koja će se održati u subotu, 14. novembra u 19 sati u kino sali Centra za kulturu. Goražde je odabrano kao prvi od deset bh. gradova u kojima su planirane projekcije.

Pored premijere trećeg dijela, prikazat će se i prethodna dva filma 'Mlad i glup'. U trećem dijelu filma koji će biti prvi put prikazan u Goraždu, pojavljuju se Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović, mladi momci koje pamtimo po učešću u muzičkom showu X Factor Adria.

"Oni će svojim zabavnim muzičkim dijelom upotpuniti ovaj događaj od kojeg smo napravili jako lijepu kulturnu priču. Kompletnu priču su stvorili mladi ljudi kao reditelji i učesnici filma koji žele da podstaknu mlade ljude u našoj državi da mogu da počnu stvarati svoje karijere i u ovim žanrovima", kazala je za Klix.ba glasnogovornica Ajla Mehanović.

Ona pojašnjava da je reditelj filma Đenis Hujić slučajno došao na ideju da snimi prvi dio filma "Mlad i glup" sa grupom svojih prijatelja, te da je projekcija prvog filma naišla na odlične kritike.

"Trud i kvalitet su prepoznali mladi biznismeni iz Sarajeva koji su svojim sponzorstvom podržali Đenisa što ga je ohrabrilo da ide dalje s novim idejama i nastavcima filma. Dugogodišnje drugarstvo reditelja i naših mladih zvijezda Adnana i Tarika učesnika X faktora je rezultiralo njihovom saradnjom u trećem dijelu filma. Nakon toga smo odlučili da spojimo premijeru filma i mini koncert Adnana i Tarik koji svojim izvedbama oduševljavaju regiju", kaže Mehanović i dodaje kako će dio novca od svake premijere i koncerta koja će se održati u deset gradova počevši od Goražda ići u humanitarne svrhe i onima kojima je pomoć potrebna.