Kultura
2

Karanović: Sarajevo procvjeta tokom SFF-a

FENA
Zabava  u gradu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zabava u gradu (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Istaknuta srbijanska glumica Mirjana Karanović doputovala je sinoć u Sarajevo da bi na 18. Sarajevo film festivalu u okviru programa CineLink predstavila svoj scenarij "Dobra žena".

Ona je istaknula danas za Fenu da će na festivalu biti održane prezentacije scenarija iz konkurencije CineLinka, te razgovori s potencijalnim producentima i distributerima, kao i žirijem ovog programa.

"To je moj mnogo važniji dio mog boravka u Sarajevu jer sam prvi put ovdje tim povodom. Scenarij se zove "Dobra žena" i to je moja priča o našoj bliskoj prošlosti i spremnosti da se suočimo s onim što se dogodilo", kazala je ona.

Govoreći o atmosferi na Sarajevo film festivalu, Karanović smatra da tokom ovog najvećeg regionalnog filmskog festivala grad doslovno procvjeta i sve što je lijepo u njemu dođe do izražaja - šarm, duhovitost, ljudi, gostoprimivost i to koliko Sarajevo ima zanimljivih mjesta.

"Na toliko sam festivala u svijetu bila, ali ovo je zaista jedinstven festival po tome što se zbilja osjeća da grad postaje poprište festivala i da su svi nekako tu, zajedno", mišljenja je ova glumica.