9 dana sadržaja
37

Kakanjski dani donose zabavu za sve generacije: Bogat sadržaj s koncertima regionalnih zvijezda

Piše: E. M.
Najava Kakanjskih dana 2018
Najava Kakanjskih dana 2018
U Kaknju će od 28. jula do 4. augusta biti održani tradicionalni Kakanjski dani koji ove godine svim posjetiocima donose edukaciju, zabavu, koncerte, izložbe i filmove na otvorenom.

Organizator Kakanjskih dana je Općina Kakanj koja je na današnjoj konferenciji za novinare i zvanično predstavila svoj bogati programski sadržaj. U devet dana kulturno-sportske manifestacije bit će održana 43 programa.

Na svečanom otvaranju 28. jula bit će upriličen Međunarodni dječji festival folklora, a tokom narednih festivalskih dana bit će organizirano i nekoliko koncertnih aktivnosti na kojima će 30. jula nastupiti Emir & Frozen Camels, dan poslije Lapsus bend, dok je koncert Amara Jašarspahića Gileta palniran za 2. august.

“Upućujem poziv sugrađanima, ali i gostima iz drugih gradova da prisustvuju sadržajima Kulturno-sportske manifestacije Kakanjski dani 2018. Drago mi je što smo imali priliku angažirati i domaće kakanjske muzičare, a još kad znamo da su ti domaći kakanjski muzičari najbolji u regionu, onda je veliko zadovoljstvo da one najbolje angažiramo da nastupe u svom gradu”, rekao je načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Ulaz na sve sadržaje, uključujući i koncerte je slobodan zahvaljujući Općini Kakanj, BH Telecomu i Samsungu koji su podržali ovaj projekt.

U sklopu festivalskih dana bit će održane biciklističke trke, fitnes na otvorenom, promocije knjiga, radionice za djecu, sportski sadržaji, izložbe Oldtimera, turnir u šahu te kino pod otvorenim nebom gdje će posjetitelji pogledati Izbavitelj 2 i Nemoguću misiju 6.

Iz Općine Kakanj su pozvali sve građane Bosne i Hercegovine da prisustvuju festivalskim danima i sadržajima koje su za njih pripremili.