Kultura
0

Jasna Diklić i Dejan Vekić podržali projekat Ars Aevi

FENA
Enver Hadžiomerspahić
Enver Hadžiomerspahić
Fotograf Dejan Vekić i glumica Jasna Diklić u nedjelju su podržali razvoj Projekta Ars Aevi.

"Dajem podršku Projektu Ars Aevi i ljudima koji rade u tom požrtvovanom, profesionalnom timu, koji jako dobro radi svoj posao i koji jako dobro zna da radi svoj posao. Teško je ukratko opisati koliko je Ars Aevi značajan i bitan Projekat za našu državu", istaknuo je Vekić.

On se nada da će doći vrijeme kada će bh. političari i građani shvatiti, da bez kulture nema ni napretka, države, života, ni bilo čega drugog.

"Ta duhovna vrijednost je, dakle, ono što će nama, nadam se, Ars Aevi ostaviti za naša buduća pokoljenja, zato što je u našoj zemlji ogroman broj i nepismenih i neškolovanih ljudi, i upravo je to najvažnija vrijednost koju nam Ars Aevi daje i koju će nam ostaviti. Mislim da je vrlo važno da svako od nas bude svjestan i da, na svoj način i u okviru svojih mogućnosti, da podršku ovom Projektu", izjavio je Dejan Vekić.

Ars Aevi je nešto što bi trebalo upisati u sve knjige umjetnosti, duhovnosti, posvećenosti. Ars Aevi je nešto što je izniklo iz ničega, izjavila je u nedjelju sarajevska glumica Jasna Diklić podržavajući razvoj Projekta Ars Aevi.

"Poslije dvadeset godina Ars Aevi je gromada, pored te gromade prolaze državnici, prolaze sistemi, prolaze stranke, prolaze neki neodgovorni ljudi i gledaju na tu gromadu sa nipodaštavanjem. Enjo, moj školski drug i moj prijatelj, ne dozvoljava da zaboravimo ništa od onoga što je upisano u toj gromadi, istakla je Diklić.

Ona je istakla da sarajevo zaslužio da ima i tu umjetnost.

"Zato, živio moj školski drug iz gimnazijskih dana - Enjo!", izjavila je Jasna Diklić dajući podršku Enveru Hadžiomerspahiću, direktoru Ars Aevi.