Kultura
0

Izmjene u režimu javnog gradskog prijevoza zbog Sarajevske zime

FENA
Preduzeće "Gras" obavještava korisnike javnog gradskog prijevoza da će zbog otvaranja Međunarodnog festivala "Sarajevska zima 2007" danas od 15.00 do 21. 30 sati doći do izmjena u odvijanju režima javnog gradskog prijevoza.

Tramvajski saobraćaj od 15. 00 sati odvijat će se na potezu Ilidža – Skenderija, što znači da neće biti u u funkciji na dionici Skenderija – Baščaršija.

U zavisnosti od kretanja vozila pod pratnjom (brodica) tramvajski saobraćaj će kasnije biti skraćen i saobraćat će na potezu Ilidža – Željeznička stanica.

Dalje, u zavisnosti od kretanja „brodice“ od 19.00 sati moguće su kraće potpune – privremene obustave tramvajskog saobraćaja.

Trolejbuski saobraćaj za Jezero i Austrijski trg bit će privremeno obustavljan u zavisnosti od kretanja "brodice", ali u periodima obustave isti će funkcionirati na relaciji Dobrinja – Otoka.

U zavisnosti od kretanja vozila pod pratnjom „brodice“ autobuske i minibuske linije koje polaze s terminala Dom armije, Baščaršija, Park, Drvenija i Latinska ćuprija bit će privremeno obustavljene.

Od 17.45 do 21.30 sati autobuske i minibuske linije koje polaze sa terminala Drvenija i minibuska linija br.59 Latinska ćurpija – Širokaća polazit će s trolejsbuskog stajališta u ulici Hamze Hume.

Normalizacija odvijanja javnog gradskog prijevoza zavisit će od završetka otvaranja ove manifestacije, odnosno kretanja "brodice".