Nagrada Oktavijan
0

"Hrvatski Oscar" promotivnom filmu o Hercegovini

Sarajevo-x.com
Zagreb
Zagreb
Na upravo završenim Danima hrvatskog filma u kategoriji namjenskog filma Društvo filmskih kritičara nagradu je sinoć u Zagrebu dodijelilo promotivnom filmu "Hercegovina - zemlja svjetlosti“. Za "hrvatskog Oskara“ u toj kategoriji borila su se ukupno 42 rada, koja su ušla u finale.

Iako je među njima bilo mnoštvo razvikanih filmova i promotivnih spotova film o Hercegovini - zemlji svjetlosti žiri je oduševio sadržajnom originalnošću te tehničkom izvedbom.

Redatelj filma je Matej Meštrović koji je ujedno skladao glazbu za film, a producent filma je Božo Skoko. Produkciju potpisuje zagrebačka agencija Novelti Millenium, koja je i financirala film kako bi pridonijela promociji ovog kraja te promovirala fotomonografiju "Hercegovina – zemlja svijetlosti“ koja je objavljena prošle godine. Autor fotografija na filmu i u monografiji je proslavljeni hrvatski umjetnički fotograf Ivo Pervan.

Ovaj namjenski film, koji je već oduševio zagrebačku i mostarsku publiku na promociji istoimene monografije, uskoro će biti objavljen i u DVD izdanju. Inače, ovo je jedan od rijetkih promotivnih filmova posvećenih Hercegovini te ujedno prvi takve vrste koji je zaslužio prestižnu nagradu Oktavijan. Na sinoćnjoj dodjeli nagrada na završnici Dana hrvatskog filma, u ime autorskog tima i producentske kuće nagradu je preuzeo Matej Meštrović.