O Umjetničkoj galeriji BiH
0
Haris Pašović: Prestanite nas folirati
Komentari (124)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
DAJTE HARISE PODATKE ILI VAM ŠALJEMO INSPEKCIJU .VAMA I VAŠIM FAVORIUTIMA.DOSTA SI SE IŽIVLJAVAO NA RAČUN SARAJEVA.UMJETNICI MORAJU ZNATI KOLIKO SI PRISVOJIO ZASEBE I ŠTA STE VI DALI OD SEBE.
Harise, isplivao si jednostavno u poplavi nekulture što i sam jesi. To se vidi iz tvoga nastupa koji je krajnje neargumentovan i pozerski pod krinkom jednog nestranačkog i nenacionalnog korektora društva. Moj ti je savjet kada se upuštaš u ovakve polemične rasprave onda moraš poći prvo od sebe (biti samokritičan), a zatim biti dobar poznavalac nečega što se zove problem. Jednostavno dobiva se utisak da kao slobodni \"lutajući i kamerni\" reditelj nemaš sposobnosti za javnu percepciju i komunikaciju i nisi dorastao ovoj polemizaciji. Bio bi \"veliki\" čovjek kada bi se javno /medijski/ izvinuo i priznao svoju grešku za svoj nedeljni komentar na Kantonalnoj TV.
MI SMO VLADARI VAŠIH ŽIVOTA.NADIĆEMO SE SA NOVIĆEM. IMA SVE DA VAS SREDIMO.NAŠ JE HARI DEČKO PRAVI .
Svi smo krivi.
Zatvaranje Umjetničke galerije Bosne i Hercegovine se treba promatrati kao umjetnički čin kojim je prikazan kolaps jednog društva.
10/10
Rijetki se radjaju sa urodjenom ljubavlju spram umjetnosti, to je ona ljubav koja raste s vremenom. Za nezainteresovanost gradjanja za umjetnost krivi su prije svega nastavnici likovnih umjetnosti koji dopustaju da se likovna kultura tretira kao predmet koji bi trebao dizati prosjek ocjena ucenicima... A oni koji vole umjetnost i koji zive u ovoj drzavi sigurno su vise od jednog puta u zadnjih petnaest godina posjetili prostore UG, a kao poticaj da to ucine sigurno im nije trebao jumbo plakat. Mislim da je ipak malo lakse pokrenuti jednu ustanovu koja ima potencijal da raste (traziti sponzore, pokretati projekte i sl.), nego odrzavati na zivotu objekat ispunjen umjetnickim djelima, a uz to sve pokusavati drzati korak s vremenom, bar s finansijske strane gledista...
NIKAKO DA SE DOGOVORIMO ja i miniSTAR KOME STVARNO PRIPADA NAŠ haris.IZGLEDA DA JWE PODOBAN ZA SVAKU PODLOGU.
shvatite me ozbiljno.mi smo jedan tim.nedam nikome svoga harisa.
propada ekipa sa harisom.gubi tlo pod nogama.moram ga trenirati natvrdoj podlozi.
treba harisa za njegovo dobro izbaciti sa terena jer daje autogolove.
Jesi l živa, staričice moja? Gej tvoj živi i pozdrav ti šalje. Nek uvečer nad kolibom tvojom Ona čudna svjetlost sja i dalje. Pišu mi da viđaju te često zbog mene veoma zabrinutu, debelu i da ideš svaki čas na cestu u svom trošnom starinskom kaputu. U sutonu plavom da te često uvijek isto priviđenje muči: kako su u krčmi kitu u guzu mi zaboli u tuči. Nemaj straha! Umiri se, draga! Od utvare to ti srce zebe. Tako ipak propio se nisam da bih umro ne vidjevši tebe. Kao nekad, i sada sam nježan, i srce mi živi samo snom, da što prije pobjegnem od jada i vratim se u naš niski dom. Vratit ću se kad u našem vrtu rašire se grane pune cvijeta. Samo nemoj da u ranu zoru budiš me ko prije osam ljeta. Nemoj budit odsanjane snove, nek miruje ono čega ne bi: odveć rano zamoren životom, samo čemer osjećam u sebi. I ne uči da se molim. Pusti! Nema više vraćanja ka starom. Ti jedina utjeha si moja, svjetlo što mi sija istim žarom.
za sve imam recept.rusko selo i harisa za načelnika.da nadglda razvoj sarajeva.žičara betmenova i moja da se spoje u grandiozni seljčki projekat.to je onda i omladinsko selo za istčno i sarajevo.
uzmi harisa pa ga vodi svojoj kući i ne seri jer se vidi da si medvjed.pomješao si kruške i jabuke.iskompleksirani jalijašu.klepio si lovu ko zna kako i proseravaš se.mora da radiš u nekoj državnoj firmi,polupismen i sa privatnog univerzitete i da imaš u inostranstvu nekog umjetnika u familiji da perete lovu ko tvoji jarani haris i miro .bljag.
Cinjenica je da se u BiH, u posljednjih 15-ak godina nije dogodilo nista znacajno na polju likovne umjetnosti. Nisu samo umjetnici krivi za to. Ja vjerujem da i u BiH, kao i svugdje u svijetu, postoje umjetnici koji marljivo rade, to su oni s misijom, kojima se *ebe i za muzeje i kustose. Medju njima ima i skolovanih i neskolovanih, talentiranih i netalentiranih. Ovim prvima je vjerovatno lakse doci do izlozbe a ovi drugi ne mogu ni prismrditi ni najobicnijoj galeriji a kamo li muzeju. Raznorazni, Jusufi, Shobe, Safeti, Mersadi, Brace su na cijeni jer Dunje, Straje, Izete, Maje ne zanima umjetnost, njima je vazna licna promocija. Jos da samo dodam, dokle god se u BiH budu cijenili samo oni umjetnici koji nose titulu \"akademski\", od umjetnosti i uzbudljivih izlozbi nece biti nista. Zato je Haris u pravu, UG ali i svim BH institucijama kulture trebaju novi ljudi. Ja znam da takvi postoje ali nazalost ne zive u BiH. Isto vazi i za umjetnike.
sve to stoji al ne znam sta je trebalo, ic i iz megafona vikat da je braco dimitrijevic u gradu il da je pikaso u gradu, pozoriste je drugi par rukava, tu ranopoliti8cke hanume mogu doc i bit vidjene e onda se dobije lova i za razne promocije, pogle ovaj mostarski teatar mladih i njihovog \'\'disu\'\' ispitajte malo oklen je on tu doso, sve je to humanitarno-stranacka raja \'\'gladna zedna gola bosa\'\' mesovei, sffovi, itd ako nije milioncek a ono su stotine hiljada eura, a sarajevo ni zaobilaznicu nema, haj budi kreativac pa bez donacije napravi i site i prostri sag...
Ja iz Amerike sam nekoliko puta dolazio u Galeriju BiH a da nisam iz Sarajeva i niti mi je neko posebno \"reklamirao\" . Galerija je imala izuzetne izlozbe koje su u koraku sa vremenom i danasnjim desavanjima. Mislim da se radi ipak da je neko sebi upikirao prostor Galerije pa sad treba \"delozirati\" trenutne korisnike kroz medije i kresanje budzeta.