21. i 22. februara
0

Hamlet u Olimpijskoj dvorani Zetra

Sarajevo-x.com
U Sarajevo dolazi jedna od najznačajnijih novih predstava u Evropi – W. Shakespeare "Hamlet“ u režiji Thomasa Ostermeiera u okviru programa "Berlin u Sarajevu: Schaubuehne u East West Centru.“

Schaubuehne, Berlin, je jedan od najvažnijih teatara u svijetu, a Thomas Ostermeier je najveća rediteljska zvijezda u evropskom teatru danas. Hamleta igra Lars Eidenger, glumac koji je postigao svjetsku slavu ovom ulogom, a film "Svi ostali“ u kojem igra glavnu ulogu osvojio je Srebrenog medvjeda na tak završenom Berlinskom filmskom festivalu.

Predstava "Hamlet“ dolazi u Sarajevu ravno iz Pariza gdje su glumci teatra Schubuehne igrali 12 puta zaredom pred oduševljenom francuskom publikom.

Rijetke su prilike da se vidi najznačajniji komad ikada napisan – Shakespeareov "Hamlet“, a ovo je posebna prilika! Zbog veličine scenografije, jedini prostor gdje se mogla smjestiti ova predstava je Olimpijska dvorana Zetra.

Predstava će igrati 21. i 22.02. sa početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je 10 KM, s tim da za kupovinu preko 20 ulaznica popust je od 20%.

Sve dodatne informacije i rezervacije možete dobiti na broj 062/760-257