Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
BiH je mala država malih naroda i malih ljudi po broju stanovnika manja od predgrađa Londona kojim upravlja pomočnik gradonačelnika sa dvije administrativne radnice i s jednim vozačem. Arhiv BiH je stoga jedan specifikum koji odražava upravo tu neku zajedničku povjest naroda BiH, njenih institucija i ljudi, dokumentiranih na objektivan način, koji u današnje vrijeme i nekim današnjim politikama i političarima ne odgovara, jednako kao i Muzej ili bilo koja druga javna institucija na državnoj razini, koja se kako znamo, bori za opstanak. Moramo znati da su entuzijasti sačuvali veliki broj naslova svojedobno pohranjenih u Vijećnici. Narod koji ne drži do svoje povjesti, tragova vremena u kojem su rasli i umirali naraštaji, koji zatire tradiciju, dokumentaciju kao svjedočenju nekom vremenu i ne zaslužuje da se zove narodom.
Nerko moj stari je zlatni ljiljan,jedva jednu sliku izlizanu od njega imam,ranjen je dvaput bio kad se oporavio vratio se na liniju i nije se krio 3duge zime bio je u rovu nije se borio za Aliju nego za familiju svoju nema bolan te države na svijetu koju više volim nego svoju malu ćerku uz ovu državu možeš milion dodat i to opet ne vrijedi ko u moje male nokat hebo zastavu i ovu novu himnu ja sam nju branio reko mi je uz pivu.....
vrhunski strucnjak....i prije svega nevjerovatan covjek sa zavrsena dva fakulteta, jos mislim 1980 godine....pripadnik armije ( u rovu ) .ali ne odgovara jer nije ni u jednoj stranci.....
Zloporaba vlasti: Neiscrpni brbljavci su zasjedanja parlamenta i administrativne skupove pretvorili u govornička nadmetanja. Hrabriji novinari se ne ustručavaju i pamfletima svakodnevno napadati administrativno osoblje. Zloporaba vlasti definitivno će pripremiti sve ustanove za pad i sve će se strmoglaviti pod udarom izbezumljene svjetine !
Hajmo Bosno,Bosno.Bosno, hajmo Hercegovino...!